Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Verdubbeling vacatures kinderopvang

16 mrt 2020

Het aantal vacatures is bijna verdubbeld. Dat blijkt uit de factsheet van UWV dat vandaag is verschenen. Er zijn nu naar schatting ongeveer 400 nieuwe vacatures per maand. Het aandeel moeilijk vervulbare vacatures is hoog. Het tekort in de kinderopvang loopt verder op. Als we niets doen ontstaat er een tekort van 9.000 medewerkers in 2022. In januari 2020 startte Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang een landelijke campagne 'Kinderopvang dankzij jou'.

Om nieuwe medewerkers te werven en de huidige pedagogisch medewerkers te behouden. In een videoboodschap bedankte Staatssecretaris Van Ark alle pedagogisch medewerkers en sprak zij haar wens uit om nieuwe medewerkers te winnen voor dit betekenisvolle vak, waarmee je een bijdrage levert aan de ontwikkeling van kinderen.

Succesvolle start

De eerste twee campagnemaanden zijn een  succes. Ruim 300.000 unieke bezoekers op de website en bijna 900.000 mensen werden voornamelijk via sociale media bereikt. De test die laat zien of kinderopvang bij je past is meer dan 7000 keer gedaan. De vacaturezoeker waarmee je zoekt naar kinderopvanglocaties bij jou in de buurt is al bijna meer dan 12000 keer geraadpleegd. Met deze overweldigende cijfers van www.kinderopvangdankzijjou.nl kunnen we met recht zeggen dat er veel interesse is voor werken in kinderopvang. Ook blijkt uit de bezoekcijfers veel animo voor opleidingen en de combinatie van werken en leren. Daarnaast  zien we een flinke stijging van het gebruik van de diplomacheck. Een handige tool voor herintreders en eventueel zij-instromers waarmee je kunt zien of je diploma kwalificeert. Van studiekiezers en studenten tot zij-instromers en herintreder. Alle geïnteresseerden vinden hun weg op de website.

We gaan door

De komende maanden gaan we nog veel meer positieve activiteiten organiseren. Van nieuwe bedankfilms en voorlichting op scholen en beurzen tot nieuwe impulsen via sociale media en lokale wervingsactiviteiten. 

Ook nieuwsgierig wat jij kunt betekenen voor kinderopvang? Kijk op de website en doe de test.

Meer lezen?