Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Instroom vergroten, uitstroom beperken? Bekijk onze tips!

De personeelstekorten in kinderopvang zijn een feit. Kinderopvang werkt! liet onderzoek doen naar de oorzaken en oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt. Twintig organisaties deden daarvoor mee aan een casestudie. In zo'n studie wordt gekeken naar de praktijk, zodat inzichten en oplossingen aansluiten bij kinderopvangorganisaties. De mogelijke manieren om instroom te vergroten en uitstroom te beperken 'vertaalden' we in twee overzichtelijke infographics.

10 manieren om instroom te vergroten 

Hoe kun je nieuwe (pedagogisch) medewerkers werven? Wij hebben 10 manieren voor jou verzameld in onderstaande infographic. Van het inzetten van ambassadeurs en beter profileren tot samenwerken met onderwijs. Je vindt alle genoemde manieren in de infographic.

 10 manieren om instroom te vergroten in kinderopvang

5 manieren om uitstroom te beperken 

Hoe behoud je medewerkers voor kinderopvang? Bekijk hieronder 5 manieren om uitstroom te beperken. Bijvoorbeeld door de eigen regie van medewerkers te verhogen of sneller een vast contract te geven. 

Visual 5 manieren om uitstroom te beperken in kinderopvang

Benieuwd naar de uitkomsten van het onderzoek?

Download het rapport

Lees verder

Johan Siegert

Adviseur arbeidsmarkt en onderzoek

Meer weten? Neem contact op!

Johan Siegert

Meer weten? Neem contact op!