Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Over Kinderopvang werkt!

Kinderopvang werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn.

In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en de cao-tafel Kinderopvang zetten wij ons samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden. 

Onze missie

Als werkgevers en werknemers werken wij samen aan ontwikkeling. Voor een arbeidsmarkt in balans. Wij zijn ervan overtuigd dat werkgevers en werknemers beide belang hebben bij voldoende, goed opgeleid en gemotiveerd personeel. Het aantal medewerkers is de afgelopen jaren flink gestegen. In 2015 werkten er nog 82.000 medewerkers in kinderopvang, inmiddels zijn dat er 108.000. 

Wat doen we?

In januari 2020 startte Kinderopvang werkt! de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Om nieuwe medewerkers te werven en de huidige pedagogisch medewerkers te behouden. Naast werving en versterken van de beroepstrots wil de campagne het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar maken. De campagne in combinatie met actuele onderzoeken over personeelstekorten in kinderopvang haalt meerdere malen de landelijke media. 

We doen meer. Om de effecten van corona op de arbeidsmarkt te meten, doen wij ieder kwartaal een arbeidsmarktpeiling. De uitkomsten gebruiken we voor het ontwikkelen van scenario’s. We ontwikkelen tools zoals de Diplomacheck, het e-book combinatiebanen en beantwoorden vele cao- en opleidingsvragen. Om deze activiteiten te financieren, dragen alle werkgevers in de sector kinderopvang een bijdrage af aan het arbeidsmarktfonds FCB. Nieuwsgierig naar alle activiteiten? Bekijk het jaaroverzicht 2020

Voor wie werken we?

We werken voor alle organisaties en werkgevers, werknemers, leidinggevenden, or- en pvt-leden in kinderopvang. En voor iedereen die in de branche kinderopvang wil werken.

Ideeën en suggesties

Heb je ideeën of suggesties? Of wil je deelnemen aan het panel? Laat je horen. Wij laten ons graag voeden. Neem contact op met René Arends, secretaris van het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang: rarends@fcb.nl.

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van de laatste trends, onderzoeken, subsidies, tips, verhalen uit de praktijk en handige hulpmiddelen om jouw werk en jouw organisatie te ondersteunen en verder te ontwikkelen. Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang deze elke maand. 

Handige links

Lees onze nieuwsbrief!

Schrijf je in