Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Starter (mbo-2) - werken in kinderopvang

medewerker met kind

Ontwikkel jezelf verder in de praktijk

Net je mbo-2 diploma in de pocket en meteen aan de slag? Dit is je kans om te shinen. Kom met kids werken in kinderopvang. De plek waar je jezelf ontwikkelt in de praktijk en tegelijkertijd ook kinderen helpt groeien. Geen zorgen als je nog weinig ervaring hebt, we helpen je op weg.

Daarom starten in kinderopvang

 • Direct aan de slag als groepshulp!

  Direct aan de slag
 • Doe relevante werkervaring op

  Relevante werkervaring
 • Plezier in je werk en leuke collega's

  Met plezier aan het werk

Begin je carrière in kinderopvang: het verhaal van Robina

Maak kennis met Robina, een enthousiaste medewerker die haar eerste stappen in kinderopvang zet. In deze video deelt ze haar ervaringen en uitdagingen, en vertelt ze waarom ze voor een carrière in kinderopvang heeft gekozen.

De waardevolste banen wachten op jou

Zet je eerste stap hier!

medewerker met kinderen

Ook jij kunt meteen aan de slag in kinderopvang

Congrats, je hebt je mbo-2 opleiding gehaald! Wat nu? Wat dacht je van werken in kinderopvang? Je kunt meteen aan de slag als groepshulp. Je ondersteunt je collega’s bij het werken op de groep en de begeleiding van de kids. Je ontwikkelt jezelf dus tijdens het werk. Hier is jouw ticket naar avontuur en groei. Zet die stap!

 • Direct starten als groepshulp
 • Ontdek eenvoudig wat bij je past
 • Meteen aan de slag in de praktijk
Medewerker kinderopvang met kinderen aan het schrijven
In het kort

Wat kun je verwachten?

Kinderopvang is een plek waar je nooit bent uitgeleerd. Zo liggen er ook verschillende doorgroeimogelijkheden voor je klaar. En, ook leuk, dat kan gewoon bij jou om de hoek. Er is vaak een kinderopvanglocatie bij jou in de buurt.

 • Een fijne werkomgeving met fantastische collega’s
 • Je skills direct inzetten voor de ontwikkeling van kinderen
 • Diverse doorgroeimogelijkheden
 • Mogelijkheid om werk en opleiding te combineren
 • Vaak een locatie bij jou in de buurt
Zij-instromer Rick Boetekees

“Ik beleef hier mijn tweede jeugd, samen met de kinderen.”

Rick Boetekees Oud-magazijnmedewerker. Gro-up bso Kabaal Adventure
Jeroen van der Laan heeft als student een bijbaan in kinderopvang

“Ik gaf al meerdere keren per week voetbaltraining aan jongeren. Dit deed ik met veel plezier, dus toen mijn stagebegeleider vroeg of ik mee wilde werken aan een pilot met Doomijn, waarin ik drie middagen in de week het sportaanbod op de buitenschoolse opvang zou gaan verzorgen, twijfelde ik geen moment. Dit vind ik een hele mooie stap in mijn ontwikkeling, omdat ik op deze manier mijn pedagogische kennis kan verbreden.”

Jeroen van der Laan Student Sportkunde, werkt bij Doomijn
Willem Heller, wo-student met bijbaan bij Humankind

“Van de universiteit ontving ik een mail met de vraag of ik interesse had in een bijbaan die aansloot op mijn studie. Daar was ik al even naar op zoek, dus ik was direct enthousiast. Ik vind het namelijk belangrijk om ervaring op te doen in de omgang met kinderen. Mijn kennis niet alleen op te doen in boeken, maar die ook te kunnen koppelen aan de praktijk. Zo weet ik bijvoorbeeld dat het goed is om op ooghoogte het gesprek aan te gaan met een kind. Op de bso heb ik ook echt gemerkt dat dit werkt om de interactie te bevorderen.”

Willem Heller Derdejaars student Pedagogische Wetenschappen UU, werkt bij Humankind

De waardevolste banen wachten op jou

Zet je eerste stap hier!

naar bovenkant pagina