Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Infographic Onderzoek en cijfers

Vacaturegraad en aantal vacatures kinderopvang

Het aantal vacatures per 1.000 banen, dat is de vacaturegraad. Vanaf 2020 is de vacaturegraad voor kinderopvang beschikbaar. Je vindt ze allemaal hier. De meest recente cijfers zijn van 2022.

De vacaturegraad en het aantal vacatures is in het tweede kwartaal van 2022 gestegen ten opzichte van het jaar ervoor. Dit geldt voor alle vier de regio's in Nederland. Kinderopvang heeft na de ggz de hoogste vacaturegraad binnen de AZW-branches.

Opvallend is dat de vacaturegraad in Oost-Nederland nu nog groter is dan in West-Nederland. Dat komt doordat er in Utrecht veel vacatures zijn en Utrecht hier in de regio Oost ligt. Daarnaast zijn er in West-Nederland nog steeds meer vacatures dan in Oost-Nederland, maar er zijn ook meer werknemers. Daardoor is de vacaturegraad in West uiteindelijk lager dan in Oost.

vacaturegraad en aantal vacatures kinderopvang 2022

Kinderopvang werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en de cao-tafel Kinderopvang zetten zij zich samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden.

Vacaturegraden en aantal vacatures kinderopvang

Johan Siegert

Adviseur arbeidsmarkt en onderzoek

Meer weten? Neem contact op!

Johan Siegert

Meer weten? Neem contact op!