Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Tools voor omgaan met werkdruk

Werkdruk ontstaat als de hoeveelheid werk die je doet groter is dan wat je eigenlijk aankan. Maar ook als je niet lekker op je plek zit, of als je je talenten niet voldoende kan inzetten. Voor jou als werknemer in kinderopvang zijn er verschillende tools ontwikkeld om werkdruk te verlagen en om jouw werkplezier en dat van je collega’s te verhogen.

Toetsenbord met de tekst 'Break' op de entertoets.

Werkdrukspel 

Het Werkdrukspel helpt om op een ontspannen en oplossingsgerichte manier in gesprek te gaan over werkdruk met je collega’s en je leidinggevende.  

Plezier in uitvoering 

Met de oefeningen uit de gratis methode Plezier in uitvoering kan iedereen zelf direct en op een leuke manier aan de slag om werkdruk te verminderen en werkplezier te vergroten. 

Zelftest sterk in je werk 

Wacht niet af, maar neem actief de regie op je loopbaan. Hoe sterk sta jij in je werk? Test jezelf

Hoe gaan andere kinderopvangorganisaties om met werkdruk?  

Wil je weten hoe andere kinderopvangorganisaties omgaan met werkdruk? Lees dan de interviews die we met hen hebben gehouden. Heb je zelf een goed voorbeeld hoe jouw organisatie hiermee omgaat? Meld dit bij ons en we houden een interview dat we hier plaatsen.