Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Blijf fit en vitaal in kinderopvang

Werken in kinderopvang is een mooi vak. Toch is het lichamelijk soms best zwaar. Je kunt verschillende risico’s lopen. Het is goed om daar bewust mee om te gaan. Zo investeer je in je eigen vitaliteit. En kun je in goede gezondheid en met veel energie je werk doen. Nu en in de toekomst.

Blijf vit en fitaal

Fit en vitaal met deze tools 

Hoe weet je welke risico’s je kunt lopen? Hoe kun je deze zelf voor zijn? En wat doet jouw organisatie om deze risico’s te voorkomen? We hebben de tools die je hiervoor kunt gebruiken op een rij gezet.

Werken aan je inzetbaarheid 

Wil jij gezond en gemotiveerd werken tot aan je pensioen? Dat bereik je door kansen te pakken op het werk. Kom verder op je werk door initiatief te nemen en proactief te handelen. Bekijk de achttien tips om te werken aan je duurzame inzetbaarheid. 

Huis van Werkvermogen 

Deze checklist in ontwikkeld door de Finse professor dr. Juhani Ilmarinen. Hij omschrijft werkvermogen als: de mate waarin men fysiek, psychisch en sociaal in staat is om te werken. Het is een balans tussen werk en individu. Werkvermogen wordt beïnvloed door verschillende factoren. Deze factoren komen samen onder één dak in het Huis van Werkvermogen. 

Thuiswerken 

Zit je regelmatig thuis achter de computer en wil je toch fit blijven? Kijk naar deze tips.

Handige links

Veronica Jocker

Branchespecialist Kinderopvang

Meer weten? Neem contact op!

Veronica Jocker

Meer weten? Neem contact op!