Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

5 spelvormen om aan de slag te gaan met werkplezier

Jouw werk met kinderen is één van de mooiste beroepen die er is. Al heb je misschien wel eens van die dagen dat dat niet zo voelt. Te veel gedachten in je hoofd of te veel werk op je bordje. Er zijn gelukkig verschillende manieren om werkdruk te verlichten en je werkplezier te vergroten. Hier een paar suggesties.

Spelvormen voor meer werkplezier

De kracht van mini-pauzes

Is je batterij even leeg? Geen zorgen. Korte pauzes doen wonderen als je druk bent. Even je hoofd leegmaken voor een tot vijf minuten is al genoeg. Daarna kun je er weer met hernieuwde energie tegenaan. Iedereen kan het, ook jij. Probeer het eens!

De kracht van mini-pauzes

Bewust Even Positief babbelen

Af en toe even klagen is natuurlijk heerlijk. Dat doen we allemaal wel eens. Vanuit gewoonte kijken we makkelijk naar wat niet goed gaat. Maar weet je wat ook lekker is: even lekker BEP'pen. Een leuke oefening van bureau De Goede Praktijk. 

In deze challenge kun je experimenteren met BEP'pen ofwel Bewust Even Positief babbelen. Bijvoorbeeld over waar je van hebt genoten, om hebt gelachen of dankbaar voor bent. De gedachte hier achter is: wat je aandacht geeft, groeit. En we krijgen nu eenmaal meer energie van de dingen waar we van genieten.

Probeer het eens en benoem dan twee contactmomenten per week waarop je gaat BEP’pen. Doe het met collega's of vrienden. Kort of lang en waar je maar wilt. Telefonisch, digitaal of tijdens een lunchafspraak. Veel plezier!

Bekijk de kaartjes van de BEP-methode

Spel maakt werkdruk bespreekbaar

Werkdruk benoemen en bespreekbaar maken is de eerste stap naar meer werkplezier. De set kleurrijke speelkaarten van het werkdrukspel helpen teams op een ontspannen én oplossingsgerichte manier over werkdruk en werkplezier in gesprek te gaan. Tijdens een teamoverleg bijvoorbeeld.

Vraag een gratis Werkdrukspel aan

Lekker Bezig Bingo 

Leuk om te spelen met je team! Maak van de werkweek een spannende wedstrijd met de Lekker Bezig Bingo van PGGM&CO. De bingokaarten bevatten leuke en gekke opdrachten, waarmee je medewerkers het allerbeste en leukste uit hun werk kunnen halen. Het spel is speciaal ontwikkeld voor en door zorgmedewerkers, maar zeker ook goed bruikbaar in kinderopvang.

Vraag Lekker Bezig Bingo aan

Aan de slag met de KoersKaart

De Koers heeft een leuke activiteit die op speelse manier inzoomt op werk en privé en of die twee goed in balans zijn. De KoersKaart kun je spelen in gedrukte vorm of online. Het is een mooi middel om met elkaar in gesprek te gaan over dit onderwerp. Je kunt het spelen met zoveel collega’s als je wilt. Maatwerk behoort tot de mogelijkheden.

Ontdek de mogelijkheden van de KoersKaart