Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Eerste branchecertificaat Startbekwame pedagogisch medewerker uitgereikt

30 mei 2022

Het eerste certificaat van de branchestandaard Startbekwame pedagogisch medewerker is door Ramon Rikken, voorzitter van het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK), aan Karlijn Elders uitgereikt. Met dit certificaat kan zij de switch maken van de bso naar pedagogisch medewerker in de dagopvang. Eerder kon ze dit nog niet met haar hbo-diploma theaterwetenschappen.

Uitreiking eerste branchecertificaat startbekwame pedagogisch medewerker

Branchecertificaat

Karlijn heeft de vereiste competenties opgedaan en beschreven. De assessor van EVC-aanbieder QRM heeft beoordeeld dat ze aan alle competenties voldeed en aan haar het EVC-certificaat uitgereikt. Op 30 mei heeft ze dit ingewisseld voor het branchecertificaat. Hiermee kwalificeert ze meteen voor de functie van pedagogisch medewerker.

Op dit moment zijn zo'n 40 kandidaten hard aan het werk om ook dit certificaat te behalen.

Het OAK heeft in december 2021 de branchestandaard goedgekeurd. Daarna is dit geaccepteerd door het Nationaal kenniscentrum EVC.

Handige links

Meer weten? Neem contact op!

Hélène Arons

Meer weten? Neem contact op!