Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Doorloop de medewerkersreis onder begeleiding van Kinderopvang werkt!

Het verbeteren van de medewerkersreis maakt dat pedagogisch medewerkers enthousiast worden én blijven over jouw kinderopvangorganisatie. Heb je al een start gemaakt met de medewerkersreis en aanvullende expertise nodig? Kinderopvang werkt! biedt een dagdeel begeleiding aan voor kinderopvangorganisaties die hulp nodig hebben bij het doorlopen van de reis.

Cover werkboek medewerkersreis

Je kunt gebruikmaken van onze dagdeel begeleiding als je meer ondersteuning nodig hebt bij de medewerkersreis. Dit is live op de locatie van de organisatie, met een groep die we in overleg samenstellen. Maximaal tien kinderopvangorganisaties kunnen hiervan gebruikmaken.

Wat is de medewerkersreis?

De medewerkersreis is de reis die medewerkers maken binnen een organisatie en wat zij daarbij ervaren. Het is een reeks van contactmomenten tussen medewerkers en de organisatie en de individuele beleving van de medewerker. Lees de verdere uitleg over de medewerkersreis.

Dagdeel begeleiding medewerkersreis voor organisaties met een specifiek vraagstuk

Sommige kinderopvangorganisaties hebben te maken met een specifiek vraagstuk binnen hun organisatie, waardoor het toepassen van de medewerkersreis vragen kan oproepen. Denk aan:

 • We hebben net een locatie overgenomen. Nu willen we de medewerkersreis ook voor deze nieuwe locatie optimaliseren, die past binnen onze missie, visie en kernwaarden. Hoe kunnen we dit het beste aanpakken?
 • We hebben best veel jonge vrouwen in onze organisatie. Hoe kunnen we hen in de verschillende levensfasen zo goed mogelijk ondersteunen, zodat zij bij onze organisatie blijven werken?
 • Juist voor een bepaalde locatie is het heel moeilijk om nieuwe medewerkers te vinden. En degenen die komen, vertrekken vrij snel. Hoe kunnen we de medewerkersreis voor deze locatie verbeteren, zodat we daar ook mensen voor kunnen vinden en behouden?

Herken je deze vragen of heb je vanuit jouw kinderopvangorganisatie een andere specifieke situatie of heb je net wat extra hulp nodig om op te starten, dan kun je een dagdeel begeleiding bij de medewerkersreis aanvragen.

Inhoud van het dagdeel begeleiding medewerkersreis

We geven maximaal tien sessies, elk voor één kinderopvangorganisatie. De sessie plannen we in overleg in en duurt een dagdeel. Het e-book is het uitgangspunt van de bijeenkomsten. De deelnemende organisaties verdiepen zich vooraf in de medewerkersreis en tijdens een intakegesprek kiezen we een vraagstuk dat tijdens de sessie centraal staat. Na afloop brengen we de tien deelnemende organisaties met elkaar in contact, zodat zij onderling hun ervaring en kennis kunnen uitwisselen.

Tijdens het dagdeel bepreken we onderwerpen, zoals:

 • Wat is de identiteit van jouw organisatie?
 • Wat is de omschrijving van degene die je zoekt en hoe ziet de persona die daarbij hoort eruit?
 • Hoe zien de vijf stappen van de reis van jouw organisatie eruit en welke stap bekijken we tijdens de sessie?
 • Wat is de huidige en gewenste situatie en hoe wil je het verschil overbruggen?
 • Hoe wil je verder om de gewenste situatie te bereiken en vast te houden?

We maken er een interactieve bijeenkomst van met inspiratie uit kinderopvang en andere branches.

Iets voor jouw organisatie?

De sessies zijn voor organisaties die echt een verandering willen doorvoeren om een aantrekkelijkere werkgever te worden voor (potentiële) medewerkers.

 • Je hebt een visie, missie en kernwaarden geformuleerd. Voorbereidend lever je op basis van onze vragen informatie aan.
 • Je bent aanwezig bij de terugkombijeenkomst om ervaringen uit te wisselen.
 • Je hebt tijd en middelen om met de reis aan de slag te gaan. Het hoeft geen grootschalig veranderplan te worden, maar zonder tijd en iets van budget zal er weinig veranderen.

We zullen je vragen je aanpak en opbrengst met Kinderopvang werkt! en andere organisaties te delen. Via bijvoorbeeld een interview, een ingevuld werkblad of een bijdrage aan een onlinebijeenkomst.

Dagdeel begeleiding medewerkersreis aanvragen

Vraag via het aanvraagformulier hieronder een sessie aan of neem contact op met Annemarie Reintjes (areintjes@fcb.nl) als je vragen hebt.

Meld je aan voor een dagdeel begeleiding bij de medewerkersreis

Handige links

Annemarie Reintjes

Projectleider

Meer weten? Neem contact op!

Annemarie Reintjes

Meer weten? Neem contact op!