Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang

Heb je een kandidaat die niet beschikt over een opleidingsachtergrond die voldoet voor pedagogisch medewerker, maar wel voldoende relevante ervaring heeft? Ze kan via de EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang haar competenties aantonen op basis van haar werkervaring, zodat ze voldoet aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker.

De EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang is voor de medewerker die:

  • niet de juiste opleidingsachtergrond voor pedagogisch medewerker in kinderopvang heeft, maar wel
  • voldoende praktijkervaring heeft om de competenties van de startbekwame pedagogisch medewerker in kinderopvang aan te kunnen tonen. Bijvoorbeeld omdat ze werkt als pedagogisch medewerker in ontwikkeling.

EVC-branchecertificaat

Als een medewerker klaar is met de procedure, krijgt ze een uitgebreid rapport met de uitkomsten: het Ervaringscertificaat. Blijkt uit het Ervaringscertificaat dat ze alle competenties heeft aangetoond, dan vraagt ze bij Kinderopvang werkt! het EVC-branchecertificaat aan. Daarmee kan ze bewijzen dat ze voldoet aan de branchestandaard voor een startbekwame pedagogisch medewerker in kinderopvang. Ze hoeft dan niet meer een diploma te halen om te voldoen aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker.

Erkende EVC-aanbieders

De EVC-procedure voor een startbekwame pedagogisch medewerker mag alleen worden uitgevoerd door EVC-aanbieders die hiervoor erkend zijn door het Nationaal Kenniscentrum EVC. Deze EVC-aanbieders staan hieronder.

Handige links