Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

'Technologische en innovatieve oplossingen zijn keihard nodig in de strijd tegen het personeelstekort'

31 mei 2022

Op 1, 2 en 3 juni vindt de mackathon Zorg en Welzijn plaats. Tijdens de mackathon zoeken studenten, studentbegeleiders en experts uit de praktijk naar concepten die een oplossing bieden voor het personeelstekort in kinderopvang. Kinderopvang werkt! is erbij en steunt innovatieve oplossingen voor personeelstekort. Technologie en digitalisering spelen hierin een grote rol.

Kinderopvang ethiek vrouwen in gesprek

In tijden van personeelstekorten is het een uitdaging om goed met het welbevinden van collega’s om te gaan. Administratieve taken kunnen met technologie worden verlicht, wat een oplossing kan zijn voor hoge werkdruk. Daarom biedt Kinderopvang werkt! samen met Les Petits Kinderopvang tijdens de mackathon van zorg en welzijn een vraagstuk aan. Hiermee dragen wij bij aan innovatieve oplossingen voor het personeelstekort binnen kinderopvang.

Met de reguliere oplossingen krijg je het verwachte personeelstekort van 32.000 medewerkers in de komende vijf jaar echt niet opgelost.
Davina KoudijsArbeidsadviseur Kinderopvang werkt!

Vraagstuk kinderopvang 

Door het personeelstekort binnen kinderopvang is de werkdruk hoog. In de dagelijkse praktijk is het lastig om een gezonde balans te vinden tussen goede begeleiding van nieuwe pedagogisch professionals of bbl-studenten en de dagelijkse taken op de werkvloer. Hierover gaat het vraagstuk waarop Kinderopvang werkt! graag antwoord wil krijgen tijdens de mackathon. Hoe zorgen bbl-studenten en begeleiders op de groep voor een goede balans tussen studie en inzet?

Mackathon Zorg en Welzijn

De mackathon

Tijdens een mackathon wordt vanuit de praktijk een vraagstuk centraal gesteld. Een groep innovatieve denkers gaat vervolgens met oplossingen aan de slag. Tijdens de mackathon worden ook kennissessies gegeven. Deze (nieuwe) kennis en ervaring draagt direct positief bij aan nieuwe en praktische oplossingen. 

Aan de mackathon doen studenten, studentbegeleiders en experts uit de praktijk met verschillende achtergronden mee. Zij maken een vertaling van nieuwe digitale en technologische mogelijkheden naar innovatieve toepassingen voor alledaagse uitdagingen.  

Kinderopvang werkt! neemt deel aan deze mackathon. Op woensdag 15 juni organiseert Kinderopvang werkt! zelf een hackathon om een innovatieve oplossing voor het personeelstekort binnen kinderopvang te vinden. De winnaars van de hackathon worden op 15 juni bekend gemaakt. 

Handige links