Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Theorie en praktische oefeningen werkplezier

Op zoek naar meer dan tips om het werkplezier van je team te vergroten? Geen zorgen. Boekenkasten vol hebben deskundigen al over werkplezier geschreven. Hier een paar suggesties om je onder te dompelen in de geheimen van werkgeluk en zingeving. Leuke en ontspannende verdieping als je wat tijd over hebt.

werkplezier

Theorie en oefeningen 

In werkgeluk gespecialiseerde bureaus hebben een paar handzame boekjes uitgebracht die je kunnen inspireren en je kennis verrijken. Ze bieden ook leuke oefeningen die je kunt doen met je team. De pdf's kun je onderaan deze pagina gratis downloaden.     

  • 12 dingen die je moet weten over gelukkig werken

Een interessant boekje met achtergrond, tips en oefeningen om meer plezier en geluk te vinden in je werk. 

Auteurs: Gea Peper - Fennande van der Meulen - Maartje Wolff

  • Werkvormen van Werkdruk naar werkplezier 

Een handige leidraad van trainingsbureau De Goede Praktijk met theorie en praktische oefeningen om het werkplezier in je team te vergroten.    

  • Geluksfolder van Philadelphia

Achtergrondinformatie, tips en oefeningen over werkgeluk, om individueel toe te passen of in teamverband.

Podcasts

Luister je liever naar inspirerende verhalen en tips over werkplezier en werkgeluk? Dan zijn deze podcasts van het Happiness Bureau misschien iets voor jou. Diverse werkgelukdeskundigen delen hun inzichten en geven praktische tips en adviezen.

Podcasts van werkgelukdeskundigen over werkgeluk en werkplezier

Boeken

Veel deskundigen hebben hun visie, gedachten en tips over werkplezier al eens opgeschreven. Hieronder een paar suggesties.

  • Werkplezier – adviezen tips en ideeën

Auteur: Luc Mutsaers

  • Werken aan amplitie: de toepassing van positieve organisatiepsychologie 

Auteur: Yrenee Koen

  • Handboek werkgeluk 

Een praktisch boek vol tips tools voor leidinggevende, coaches en HR-professionals. 

Auteurs: Ad Bergsma, Onno Hamburger en Erwin Klappe

  • Het Happy Office manifest

Een interessant boek over werkgeluk met praktische tips en nuttige achtergrondinformatie.    

Auteur: Maartje Wolff

  • Maverick!

Bijzonder autobiografisch boek over een even bijzondere ondernemer die het werkgeluk van zijn medewerkers centraal stelde in zijn bedrijf.

Auteur: Ricardo Semler

Geluk gesprekken

Functioneringsgesprekken, beoordelingsgesprekken, medewerkerstevredenheidsonderzoek, het zijn allemaal onderdelen om samen met de medewerker te kijken hoe het gaat op de werkvloer.

Maar tevredenheid of goed functioneren zegt niet altijd alles over het (werk) geluk. Geluk gaat verder dan tevredenheid. Gelukkige medewerkers zijn betrokken én bevlogen. Weet jij wat jouw medewerkers gelukkig maakt? Of hoe vaak ze zich echt gelukkig voelen in hun werk?

Ga eens in gesprek met medewerkers over dit onderwerp.

Trainings- en coachingsbureaus

Heb je wat hulp nodig om de werkdruk in je team te verlagen en het werkplezier te vergroten? Er zijn verschillende trainingsbureaus die je kunnen helpen een vitaal en bevlogen team te creëren en te behouden? Een paar suggesties.

Gespecialiseerd in trainingen op het gebied van werkdruk en werkplezier en medewerkersreizen voor organisaties.

Heeft veel ervaring in de kinderopvang en biedt diverse trainingen en masterclasses aan op het gebied van werkdruk en werkplezier.

Handige links