Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Tool Instroom

E-book over divers en inclusief personeelsbeleid in kinderopvang

Wil je ook werken aan meer diversiteit en inclusie in jouw organisatie? Het e-book Divers en inclusief personeelsbeleid in kinderopvang helpt kinderopvangorganisaties hiermee op weg.

Divers en inclusief personeelsbeleid in kinderopvang

Betere afspiegeling

Kinderopvang staat midden in onze samenleving waarin mensen met diverse achtergronden samen leven en werken. Uit cijfers blijkt dat de sector qua medewerkers nog meer een afspiegeling kan worden van die samenleving.

Als Kinderopvang werkt! willen we met dit e-book bijdragen aan een meer divers en inclusief personeelsbeleid in kinderopvang. Zodat kinderen kennismaken met de kleurrijke samenleving waarin zij opgroeien en zich ontwikkelen. Maar ook omdat de sector te maken heeft met arbeidsmarktkrapte. Een meer divers en inclusief personeelsbeleid kan bijdragen aan de oplossing.

Download het e-book
Statushouders en vluchtelingen hebben vaak een goede opleiding. Zij zijn een aanwinst voor onze branche die als zoveel sectoren kampt met arbeidsmarkttekorten, zij kunnen die verlichten.
Selma Özkandirecteur Kindernet

Tips en ervaringen uit de praktijk

In het e-book vind je een stappenplan en tips. Met deze tips en interviews uit de praktijk hopen we je te inspireren en te enthousiasmeren om aan de slag te gaan met diversiteit en inclusie in jouw organisatie.

We geven allerlei praktische handreikingen waarmee je zelf een divers en inclusief personeelsbeleid vorm kunt geven. Daarnaast delen kinderopvangorganisaties Bzzzonder, Humankind en Kindernet hun verhalen, ervaringen, kennis en verworven inzichten.

Veronica Jocker

Branchespecialist Kinderopvang

Meer weten? Neem contact op!

Veronica Jocker

Meer weten? Neem contact op!