Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

In vijf stappen naar een combinatiebaan

Een combinatiebaan is een goede manier om mensen te vinden en te binden. Hoe regel je dat? Wat zijn de pluspunten? Dit en meer lees je in de vernieuwde versie van het e-book ‘In vijf stappen naar combinatiebanen in jouw organisatie’. Met voorbeelden van goede combinaties, tips, een handig stappenplan en nog veel meer.

Omslag e-book combinatiebanen kinderopvang

Vinden en binden

Instroom en behoud van medewerkers is in deze tijd van personeelstekorten een moeilijke opgave. Vaak willen pedagogisch medewerkers meer uren werken dan mogelijk lijkt. Wist je dat 12,6 procent van de huidige medewerkers met één werkkring open staat voor meer? Het aanbieden van combinatiebanen kan hiervoor de oplossing zijn.

Veel medewerkers met een combinatiebaan zijn blij met het grotere aantal contracturen én de mogelijkheid zich breder te ontwikkelen. Vooral in de buitenschoolse opvang is dit een manier om de aantrekkingskracht van jouw organisatie te vergroten.

 Visual goede kansen voor combinatiebanen in kinderopvang

Download visual Goede kansen voor combinatiebanen (pdf)

Meer combinaties mogelijk dan je denkt

Er zijn veel combinaties mogelijk. Met onderwijs of sport, muziek, cultuur of natuur, maar ook binnen de eigen organisatie zijn er vaak mogelijkheden. Laat je inspireren door de voorbeelden in het e-book.

Medewerkers gaven bij ons muziek- en theaterles. Dat was een groot succes.
Inge den Daas directeur kinderopvang Babbels

Voordelen voor werkgevers én medewerkers

Combinatiebanen hebben veel pluspunten voor zowel de werkgevers als de medewerkers. Zo behoud en krijg je meer mensen voor kinderopvang, is er voor de medewerker meer afwisseling en dynamiek in het werk én is er meer onderlinge verbinding binnen de organisatie. 

In het e-book vind je een model-detacheringsovereenkomst die je als hulpmiddel kunt gebruiken om combinatiebanen in te zetten. Ook vind je de WerkUrenBerekenaar; een handig hulpmiddel waarmee je het netto-inkomen uitrekent als een medewerker meer gaat werken. Wil je jouw medewerker aan meer informatie helpen over combinatiebanen? Bekijk de werknemersversie van het e-book.