Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

E-book Werkplezier werkt!

Samen met alle kinderopvangorganisaties werken aan een aantrekkelijke branche. Dat is wat Kinderopvang werkt! wil bereiken. We ontwikkelen producten, tools, trainingen en campagnes om nieuwe medewerkers te werven én huidige te behouden. Met dit e-book over werkdruk en werkplezier kun je direct aan de slag om te werken aan behoud en een aantrekkelijke werkgever te worden én te blijven. Doe je mee?

Intervisie

Meer werkplezier betekent minder verzuim, minder uitstroom en meer tevreden medewerkers. Werkplezier werkt als een soort buffer. Net als vitaliteit, goed ontspannen en herstellen. Wie veel werkplezier ervaart en vitaal is, kan die werkdruk beter aan. Maar hoe zorg je voor meer werkplezier voor jezelf en je collega's? Wat werkt en wat niet? Wij zochten het uit en helpen je met het e-book Werkplezier werkt! op weg. 

Energiebronnen voor meer werkplezier

In dit e-book staan de drie belangrijkste energiebronnen voor meer werkplezier in kinderopvang centraal:

  • Waardering en erkenning
  • Eigen regie en ontwikkelingsmogelijkheden
  • Fijne collega’s en ondersteuning van leidinggevenden

Download het e-book Werkplezier werkt!

Uit onderzoek van Kinderopvang werkt! blijkt dat dit de belangrijkste energiegevers zijn. Per energiebron zetten we handige tools en trainingen op een rij. Aangevuld met tips, een stappenplan voor werkdruk en een mooi voorbeeld ter inspiratie vanuit Humankind. Benieuwd naar de inhoud? Download het e-book hieronder. 

Kinderopvang werkt! helpt werkplezier vergroten

Via Kinderopvang werkt! zijn allerlei tools, trainingen en tips beschikbaar die bijdragen aan meer werkplezier. Bijvoorbeeld voor de thema's 'regie en ontwikkeling' en 'teamontwikkeling en leidinggeven'. Met de campagne 'Kleine stappen, grote dromen' maken wij het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar. Ook bedenken we acties om de beroepstrots te versterken, zoals op de Dag voor de Pedagogisch Medewerker en kerst.