Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Gelijkstellingsverzoek kinderopvang

Je bent enthousiast over je baan in kinderopvang. Alleen voldoe je niet aan de kwalificatie-eis van je functie. Of je wilt overstappen naar een andere werkgever, maar je hebt niet het juiste diploma én je valt niet onder een overgangsregeling.

Twee vrouwen in overleg met elkaar

Maar jouw opleidingsachtergrond komt dicht in de buurt van een kwalificerend diploma. Of je hebt misschien al de nodige passende werkervaring. Voor de volgende functies kan je (mogelijke) werkgever dan een gelijkstellingsverzoek bij de gelijkstellingscommissie van het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK) indienen: 

  • pedagogisch medewerker 
  • pedagogisch beleidsmedewerker/coach 
  • gastouder in loondienst 
  • bemiddelingsmedewerker gastouderbureau 

Individuele gelijkstelling 

Je werkgever ontvangt de gelijkstelling. Als je al een gelijkstelling op zak hebt en bij een andere werkgever gaat solliciteren, dan moet die een nieuw gelijkstellingsverzoek indienen. In de meeste gevallen gaat de procedure dan sneller. 

Gelijkstellingsverzoek afgewezen: wat zijn dan je mogelijkheden? 

Is je gelijkstellingsverzoek afgewezen, dan zijn er ook nog andere mogelijkheden voor je om als pedagogisch medewerker aan de slag te gaan: als student-werknemer. Of als pedagogisch medewerker in ontwikkeling, via een Erkenning van Verworven Competenties-procedure (EVC-procedure). Kijk bij onderstaande links voor meer uitleg. 

Handige links

Meer weten? Neem contact met ons op!

Cao Kinderopvang logo vierkant

Meer weten? Neem contact met ons op!