Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Verzilver je ervaring met EVC!

Je hebt al werkervaring in kinderopvang, maar niet de juiste opleidingsachtergrond. Een EVC-procedure (Erkenning van Verworven Competenties) kan dan uitkomst bieden.

Pedagogisch medewerkers in kinderopvang

De EVC-procedure brengt precies in kaart wat je al kent en kunt. Daarbij wordt vooral gekeken naar je praktijkervaring. De uitkomsten worden vastgelegd in een persoonlijk Ervaringscertificaat. Je kunt kiezen uit verschillende EVC-procedures:

  • EVC voor een onderwijsstandaard. Deze EVC kies je als je graag een mbo- of hbo-diploma wilt behalen. Je bepaalt vooraf voor welk diploma je de EVC-procedure wilt doen. Na de EVC-procedure ontvang je een Ervaringscertificaat. Je hoeft daarna alleen nog de onderdelen van de opleiding te doen die je in de EVC-procedure niet hebt kunnen aantonen. Lees meer hierover op de website van het Nationaal Kenniscentrum EVC
  • EVC voor de branchestandaard Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang: Deze EVC kun je doen als je wilt werken als pedagogisch medewerker en het behalen van een kwalificerend diploma van een beroepsopleiding voor jou een omweg is. Ook na deze EVC-procedure ontvang je een Ervaringscertificaat. Als daarin staat dat je voldoet aan deze EVC-branchestandaard kun je het Ervaringscertificaat verzilveren in een EVC-branchecertificaat. Dit branchecertificaat kwalificeert voor pedagogisch medewerker in dagopvang, peuteropvang en buitenschoolse opvang. Lees meer hierover op EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang.

Welke EVC voor jou geschikt is hangt dus af van wat je wilt bereiken en natuurlijk ook van wat je al in huis hebt. 

Een EVC-procedure mag alleen worden uitgevoerd door een EVC-aanbieder die hiervoor erkend is door het Nationaal Kenniscentrum EVC. Welke EVC-procedures er zijn en welke EVC-aanbieders daarvoor erkend zijn kun je hier vinden.

EVC-traject kinderopvang - wat houdt dat precies in?

Handige links