Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Scholing Werken met 0-jarigen

Elke pedagogisch medewerker die werkt met 0-jarigen moet bijscholing volgen. Om de kwaliteit van het werken met baby’s te verbeteren. De wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) schrijft dat vanaf 1 januari 2025 voor: twee jaar later dan de oorspronkelijke ingangsdatum. Cao-partijen hebben de ‘babyscholing’ opgenomen in de Cao Kinderopvang en de inhoud ervan vastgesteld.

Kwalificatie-eis 

In de kwalificatie-eis pedagogisch medewerker vind je meer informatie over de scholing. Bij de downloads staat een overzicht van goedgekeurd scholingsaanbod.

Mbo pakt kwalificatie-eis op 

Veel mbo-scholen hebben de kwalificatie-eis opgepakt en de scholing in hun lesprogramma opgenomen. Sollicitanten die vanaf 2023 hun opleiding met succes afronden, hoeven zich dan niet meer apart te scholen. 

Goedgekeurde scholing vóór oktober 2017  

Iemand kan ook voor oktober 2017 een scholingsbewijs hebben gehaald. Dat moet dan wel zijn afgegeven door een van de volgende organisaties op de lijst met goedgekeurd scholingsaanbod: 

  • Werken met baby’s – NJI; mbo – keuzedeel Werken met baby’s 
  • De babykennis modules 1,2 en 3 – PEPP 
  • De Babyspecialist® in Kinderopvang – Lindekracht 
  • Babyspecialist – Kinderopvang Academie 
  • Baby’s in kinderopvang – Vyvoj Opleiden I Kans Kwadraat 
  • Babyclub® Excellente Beroepskracht – Jonge Kind Centrum

Scholing van aanbieders 

Onderaan op de pagina staat een overzicht van goedgekeurde scholing. Ben je aanbieder en wil je een scholing laten goedkeuren? Kijk dan in het Servicedocument. Wil je als kinderopvangorganisatie eigen scholing vormgeven? Dat kan met de inhoud die is bepaald door cao-partijen. Neem voor meer informatie contact op met caokinderopvang@fcb.nl. 

Handige links

Meer weten? Neem contact met ons op!

Cao Kinderopvang logo vierkant

Meer weten? Neem contact met ons op!