Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Scholing Werken met 0-jarigen

Elke pedagogisch medewerker die met 0-jarigen werkt, moet een bijscholing hebben gedaan. Om de kwaliteit van het werken met baby’s hoog te houden. De Wet Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang (IKK) schrijft dat vanaf 1 januari 2025 voor: twee jaar later dan de oorspronkelijke ingangsdatum.

Tablet ligt op tafel in kinderopvanglocatie

Cao-partijen hebben de ‘babyscholing’ in de Cao Kinderopvang opgenomen en de inhoud ervan vastgesteld. In de kwalificatie-eis pedagogisch medewerker vind je meer informatie over die scholing. Onderaan staat een overzicht van goedgekeurd scholingsaanbod.

Mbo pakt kwalificatie-eis op 

Veel mbo-scholen hebben de kwalificatie-eis opgepakt en de scholing in hun lesprogramma opgenomen. Sollicitanten die vanaf 2023 hun opleiding met succes afronden, hoeven zich niet meer apart te scholen. 

Aanbieder scholing werken met 0-jarigen 

Onderaan de pagina staat een overzicht van goedgekeurde scholing. Ben je een aanbieder van scholing over werken met 0-jarigen en wil je een scholing laten goedkeuren? Kijk in het Servicedocument. Wil je als kinderopvangorganisatie eigen scholing vormgeven? Dat kan met de inhoud die is bepaald door de cao-partijen. Neem voor meer informatie contact op met caokinderopvang@fcb.nl

Handige links

Meer weten? Neem contact op!

Cao Kinderopvang logo vierkant

Meer weten? Neem contact op!