Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Kan de deeltijdfactor in kinderopvang omhoog?

Een op de vijf medewerkers in de dagopvang wil meer uren werken. In de buitenschoolse opvang (bso) is het zelfs 33 procent. Medewerkers die meer willen werken, willen gemiddeld een hele dag extra werken. Dat blijkt uit onderzoek van Kinderopvang werkt!

Kansen verhogen deeltijdfactor kinderopvang

Benieuwd naar het onderzoek?

Download het rapport

Interesseren voor werken en leren in kinderopvang

Afgelopen twee jaar heeft Kinderopvang werkt! diverse initiatieven genomen om de instroom in de branche te verhogen en is de branche met 15.000 gegroeid. Met de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ maken wij het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar en richten wij ons op studiekiezers, herintreders, zij-instromers en medewerkers voor de buitenschoolse opvang (bso). Ook werken wij met deze campagne aan de beroepstrots en waardering van huidige medewerkers en daarmee aan behoud.

Vinden en binden voor kinderopvang

Daarnaast zoeken wij naar nieuwe manieren om mensen te vinden en te binden voor kinderopvang. En ontwikkelen instrumenten, tools en trainingen die daarbij ondersteunen. Zoals een e-book over combinatiebanen, de medewerkersreis en tools voor werkplezier. Praktische instrumenten waarmee organisaties meteen aan de slag kunnen. Ook zijn wij bezig met het opzetten van een pilot om de deeltijdfactor te verhogen. Verder werken wij met input vanuit kinderopvangorganisaties aan heldere en toegankelijke informatie over de kwalificatie-eisen.

Veronica Jocker

Branchespecialist Kinderopvang

Meer weten? Neem contact op!

Veronica Jocker

Meer weten? Neem contact op!