Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Onderzoeken aanpak tekorten

Wat zijn oorzaken van de krapte op de arbeidsmarkt in kinderopvang? Wat voor oplossingen bedenken organisaties om de tekorten op de arbeidsmarkt aan te pakken? En hoe behoud je medewerkers voor kinderopvang?

Visual 5 manieren om uitstroom te beperken in kinderopvang

Het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang heeft een verdiepend onderzoek gedaan naar oorzaken en oplossingen voor de krapte op de arbeidsmarkt. Een casestudie bij twintig organisaties. Het rapport download je hieronder.

De arbeidsmarkttekorten in de kinderopvang zijn een landelijk probleem. In heel Nederland zijn er veel vacatures. Er zijn regionale verschillen. In het westen is de vacaturegraad met 53 vacatures op de 1000 banen het hoogst, in het oosten van het land is de vacaturegraad 41. 

De quickscan vacatures kinderopvang is uitgevoerd door onderzoeksbureau centERdata, gelieerd aan de Universiteit van Tilburg.

Bekijk ook: 10 manieren om instroom te vergroten

Handige links

Johan Siegert

Adviseur arbeidsmarkt en onderzoek

Meer weten? Neem contact met ons op!

Johan Siegert foto

Meer weten? Neem contact met ons op!