Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Werkzoekenden

Een leuke bijbaan? Kies voor kinderopvang!

Doe jij een opleiding waar de opvoeding en ontwikkeling van kinderen deel van uitmaakt? Kies dan voor een bijbaan in kinderopvang! Bouw aan jouw cv én de toekomst van kinderen.

Maartje Holdijk

Ook jij kunt naast je studie werken in kinderopvang.

De leukste bijbaan naast je studie

Bijbaan met hbo- en mbo-opleiding

Volg je een hbo-studie en heb je bijna een diploma waarmee je in kinderopvang mag werken? Dan mag je al vanaf het derde jaar in de buitenschoolse opvang (bso) en vanaf het vierde jaar in de dagopvang aan de slag. Ook als je al een mbo-diploma hebt waarmee je in kinderopvang mag werken, mag je van start.

Met welke opleiding kun je aan slag?

Check met de Diplomacheck of je met jouw diploma mag werken in kinderopvang. Groen vinkje voor dagopvang of bso? Jij mag met dit diploma aan de slag! Volg je een hbo-opleiding en heb je een groen vinkje voor dagopvang of bso? Dan mag je vanaf je derde jaar in de bso en vanaf je vierde jaar in de dagopvang beginnen.

Doe de Diplomacheck

Vacatures voor een bijbaan in kinderopvang

Als je voldoet aan bovenstaande criteria mag je op alle vacatures voor pedagogisch medewerker solliciteren. Sommige kinderopvangorganisaties hebben ook speciale vacatures voor een bijbaan in kinderopvang: