Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Feestelijke uitreiking 100ste EVC-branchecertificaat kinderopvang

25 mei 2023

Dinsdag 16 mei 2023 werd het 100ste branchecertificaat Startbekwame pedagogisch medewerker uitgereikt aan Mike van den Bergen. Met deze uitreiking zijn er binnen één jaar 100 extra pedagogisch medewerkers in kinderopvang bij! Het branchecertificaat bewijst dat iemand voldoet aan de branchestandaard voor een startbekwame pedagogisch medewerker in kinderopvang.

Mike tekent zijn EVC-certificaat

De uitreiking van het branchecertificaat op het kantoor van Kinderopvang werkt! was een feestje: Mike zijn collega’s van sport-bso CAS, feesthoedjes, bloemen en confettikanonnen konden niet ontbreken. Hij ontving zijn branchecertificaat uit handen van Ramon Rikken, voorzitter van het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang (OAK).

EVC-traject kinderopvang

Wil jij ook aan de slag in kinderopvang en heb je relevante ervaring, maar niet het juiste diploma? Of heb je een kandidaat met werkervaring in kinderopvang, maar niet met de juiste opleidingsachtergrond. Dan is een EVC-traject de uitkomst!

EVC staat voor Erkenning van Verworven Competenties. Het EVC-traject is bedoeld voor mensen die nog niet gekwalificeerd zijn om te werken in kinderopvang, maar dat wel graag willen. Mike werkte bijvoorbeeld eerst op de bloemenveiling en is vervolgens het EVC-traject voor de branchestandaard startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang gestart. Eenmaal klaar met de procedure, kreeg hij een uitgebreid rapport met de uitkomsten: het Ervaringscertificaat. Waarna er bij Kinderopvang werkt! het EVC-branchecertificaat aangevraagd is. En uitgereikt.

Meer weten over het EVC-traject?

Bekijk alle informatie
EVC-traject kinderopvang - wat houdt dit precies in?

Meer weten over kwalificeren voor kinderopvang?