Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Meer werkuren met meer afwisseling? Neem een combinatiebaan

Wist je dat al 10 procent van de pedagogisch medewerkers in kinderopvang werkt in een combinatiebaan? Het is de manier om meer uren te werken, met meer afwisseling en dynamiek. In het vernieuwde e-book combinatiebanen vind je tal van voorbeelden en praktische handvatten om in gesprek te gaan met je werkgever. Iets voor jou?

Verrassende combinatie(banen)

Zoals je weet zijn de personeelstekorten hoog. Dit is hét moment om met je werkgever in gesprek te gaan als je meer wilt werken. Vaak lijkt het werken van meer uren op het eerste gezicht niet mogelijk, maar er is meer mogelijk dan je denkt. Soms binnen je eigen organisatie, maar ook daarbuiten. Denk aan combinaties met onderwijs, sport, cultuur of muziek. Laat je inspireren door verrassende combinaties uit het e-book. Dat er veel verschillende mogelijkheden voor combinatiebanen zijn, blijkt uit het verhaal van Jolanda van der Hoek-Osinga, vestigingsmanager Kibeo en eigenaar Dance XL:

Zo is er bijvoorbeeld een collega die extra bijverdient met het maken van taarten, een ander geeft gitaarlessen. Dit kan
gewoon allemaal.
Combinatiebanen in kinderopvang: goede kansen voor combinatiebanen

Voordelen van een combinatiebaan

Combinatiebanen hebben veel pluspunten. Zo heb je meer afwisseling en dynamiek in je werk én is er meer onderlinge verbinding binnen de organisatie.

Wil je jouw werkgever helpen aan meer informatie over het inzetten van combinatiebanen binnen de organisatie? Bekijk de werkgeversversie van het e-book over combinatiebanen.

Handige link