Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Actuele verzuimcijfers kinderopvang

Wil je weten hoe effectief je verzuimbeleid is? Of ben je benieuwd hoe jouw organisatie scoort ten opzichte van de landelijke verzuimcijfers in de kinderopvang? Bekijk hier de meest actuele verzuimcijfers in kinderopvang. Veilig en gezond werken is een voorwaarde om goed en met plezier te blijven werken. Iedere werkgever is verplicht om beleid te voeren dat zorgt voor de veiligheid en gezondheid van werknemers.

Pedagogisch medewerkers bekijken de planning op een tablet

Actuele verzuimcijfers

De meest actuele cijfers en het jaarlijks gemiddelde verzuimpercentage vind je in de nieuwe factsheet van april 2024.

Sinds 2023 zien we dat het verzuimpercentage elk kwartaal lager ligt dan in hetzelfde kwartaal in 2022. De periode van een toenemend verzuimpercentage lijkt hiermee ten einde.

Verzuimcijfers Kinderopvang Q4 2023, verzuim over de laatste zes kwartalen en jaarlijks gemiddeld verzuimpercentage van 2013 t/m 2023
Factsheet verzuim kinderopvang t/m kwartaal vier 2023 (publicatie april 2024)

De cijfers in deze factsheet zijn afkomstig van CBS AZW Statline. Na het verstrijken van een kwartaal duurt het circa drie maanden voordat de nieuwe verzuimcijfers door CBS verwerkt zijn. Zodra er nieuwe cijfers beschikbaar zijn, passen wij de factsheet aan.

Hoe kan het werkgerelateerd verzuim in kinderopvang omlaag?

In opdracht van Kinderopvang werkt! is onderzoek gedaan naar de oorzaken en mogelijke aanpakken van dit verzuim. Lees de belangrijkste bevindingen en aanbevelingen.

Factsheets verzuim (pdf)

Johan Siegert

Adviseur arbeidsmarkt en onderzoek

Meer weten? Neem contact op!

Johan Siegert

Meer weten? Neem contact op!