Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Word ambassadeur van de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’

1 nov 2022

Meewerken aan het werven en behouden van pedagogisch medewerkers en het zichtbaar maken van het waardevolle werk in kinderopvang? Word ambassadeur van de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Meld je aan als koploper!

Wat is de koplopersgroep?

De koplopersgroep met twintig kinderopvangorganisaties is actief betrokken bij de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. De koplopers delen kennis met elkaar en doen mee aan campagneactiviteiten, zoals de verhalenactie #1voor1. Per jaar zijn er twee koplopersbijeenkomsten.

Word koploper

We zoeken nog nieuwe koplopers! Werk jij als hr-, marketing- of communicatieadviseur en wil je graag het imago en de mogelijkheden van werken in kinderopvang versterken? Meld je snel aan als koploper!

Meld je aan als koploper!

Campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’

In januari 2020 jaar startte Kinderopvang werkt! de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Om nieuwe medewerkers te werven en de huidige pedagogisch medewerkers te behouden. Naast werving en versterken van de beroepstrots wil de campagne het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar maken en de waardering uiten naar alle kinderopvangmedewerkers.

De campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ loopt door tot 1 april 2023.

Kinderen vangen veel op dankzij pedagogisch medewerkers

Kinderopvang is goed voor de ontwikkeling van kinderen en is zoveel meer dan opvang alleen. Het is de plek waar kinderen heel veel opvangen. Zoals nieuwe woorden, leuke liedjes, liefde voor tekenen of sport, maar ook hoe ze problemen kunnen oplossen. Dankzij de pedagogisch medewerkers.

Website Kinderopvang dankzij jou

De website kinderopvangdankzijjou.nl is het hart van de campagne. Hierop staat een test waarmee je kunt ontdekken of werken in kinderopvang iets voor je is. Ook is er vacaturezoeker waarin alle kinderopvanglocaties en hun vacatures staan. Zo kun je snel zien welke vacatures er zijn op de locaties bij jou in buurt. Daarnaast geeft de website informatie over: omscholen, opnieuw aan de slag gaan in kinderopvang of combineren van werk met een andere baan of studie.

Doelgroepen van de campagne

Met de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ richten wij ons op studiekiezers, herintreders en zij-instromers om hen te interesseren in een opleiding of werk in kinderopvang. De campagne houdt zich ook bezig met het werven van medewerkers die meteen ingezet kunnen worden. Zoals derde- en vierdejaars hbo-studenten. En specifiek voor de buitenschoolse opvang (bso) ook mensen met bijvoorbeeld een sport- of kunstopleiding.

Succesvolle campagneresultaten

De campagne heeft vanaf het begin een heel goed bereik onder de verschillende doelgroepen gehad. De website is in totaal meer dan 660.000 keer bezocht. De online campagnes op Facebook, Instagram, YouTube en LinkedIn laten ook mooie cijfers zien. De verhalen waarin pedagogisch medewerkers vertellen over hun werk en laten zien wat zij bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen zijn een succes.

Tijdens de campagne hebben we steeds ingespeeld op de actualiteit (denk aan corona, kerst, Dag van de Pedagogisch Medewerker en het stijgende personeelstekort). Het speciaal gemaakte kerstlied ‘Dankzij jou’ passeerde de 450.000 weergaven. De campagne werd genomineerd voor de prestigieuze Effie Awards en won de communicatieprijs De Bonk.

Nu zijn we de campagne aan het optimaliseren voor jongeren.

Handige links