Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Nieuws Instroom

Nieuwe jongerencampagne kinderopvang

28 nov 2022

Studiekiezers en studenten staan centraal in de nieuwe online jongerencampagne. Met korte video’s, verhalen, hapklare informatie en tools wil Kinderopvang werkt! derde- en vierdejaarsstudenten met een sociale hbo-opleiding enthousiast maken voor de leukste bijbaan die er is. Ook richt de campagne zich met eigentijdse middelen op studiekiezers. Zo wil de sector bijdragen aan voldoende instroom in de toekomst.

Jongerencampagne kinderopvang

Biedt jouw organisatie ook bijbanen in kinderopvang aan? 

Laat het ons weten via kinderopvangdankzijjou@fcb.nl. Dan plaatsen we een link in ons overzicht van bijbanen. Via onze online campagne leiden we studenten naar het vacatureoverzicht van de bijbanen in kinderopvang. 

Leukste bijbaan

Het gaat om studenten die een hbo-opleiding volgen, waarbij de opvoeding en ontwikkeling van kinderen een onderdeel is. Na twee jaar opleiding mogen ze met 50 procent van de studiepunten in de bso aan de slag en met 75 procent van de studiepunten in kinderopvang. Op www.bijbaaninkinderopvang.nl lezen ze direct de voordelen van de bijbaan met de leukste mini-mensen. Via de Diplomacheck kan eenvoudig worden gecheckt of ze met hun opleiding in aanmerking komen. Ook is er een speciale pagina om vacatures voor bijbanen te bekijken.

Ontwikkeld met jongeren

De campagne borduurt voort op het concept van Kinderopvang dankzij jou, maar is aangepast op basis van input van jongeren. De website en navigatie is daarop aangepast. Verhalen van leeftijdsgenoten spreken aan. In beelden zien zij graag ook de kinderen terug. Het bleek dat studenten die in kinderopvang mogen werken, dat vaak helemaal niet weten. “Driekwart werkt in de supermarkt, terwijl je in kinderopvang toch al snel het dubbele of driedubbele verdient. De uren zijn flexibel in te plannen, ze bouwen aan hun cv en leren omgaan met verantwoordelijkheid. Die positieve punten benadrukken we in de campagne", zegt projectleider Davina Koudijs. 

Informatie voor studiekiezers

De nieuw opleidingspagina biedt studiekiezers toegankelijke en hapklare informatie over mbo-opleidingen, hbo-opleidingen en associate degrees, aangevuld met ervaringsverhalen. Scholieren die werken en leren willen combineren in een bbl-opleiding vinden hier informatie terug over opleiding en vacatures.

Interesseren voor werken en leren in kinderopvang 

Afgelopen twee jaar heeft Kinderopvang werkt! diverse initiatieven genomen om de instroom in de branche te verhogen en is de branche met 15.000 medewerkers gegroeid. Met de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ maken wij het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar en richten wij ons op studiekiezers, herintreders, zij-instromers en studenten met een bijbaan. Ook werken wij met deze campagne aan de beroepstrots en waardering van huidige medewerkers en daarmee aan behoud.

Handige links