Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Artikel Werkgevers

Jaarbeeld Kinderopvang werkt! 2023

We kijken terug op een mooi jaar met succesvolle activiteiten. De branche kreeg een nieuwe cao. En er is hard gewerkt om de instroom van nieuwe medewerkers te vergroten en bestaande medewerkers te behouden. Benieuwd naar onze activiteiten? In ons jaarbeeld laten we je de hoogtepunten en inspanningen zien. Open de pdf en klik door naar de onderwerpen.

Kinderopvang werkt! jaarbeeld 2023

Op naar een aantrekkelijke sector

Niet alleen een nieuwe Cao Kinderopvang, maar ook de cao-app werd vernieuwd en kreeg een nieuwe look. De Beroepscode Kinderopvang werd geactualiseerd. Om hiermee kennis te maken introduceerde we het nieuwe Kinderopvang Dilemmaspel. Met de campagne Kinderopvang dankzij jou, de positieve resultaten van de proeftuin en een e-book over combinatiebanen maakten we werken voor kinderopvang nóg aantrekkelijker. Er kwam ook een nieuwe tool online: Branche-erkende scholing en aanvullende bewijzen. En een feestelijke uitreiking van het 100ste EVC-certificaat. Kinderopvang werkt! maakte ook kennis met de nieuwe branchespecialist kinderopvang, Veronica Jocker.

Naar het jaarbeeld van Kinderopvang werkt!

Let op. Kun je op je mobiel niet in de pdf doorklikken? Vervelend! Check of je op je mobiel een pdf-reader app gebruikt, of open de pdf op je pc of laptop.

Mooi dat er zoveel mensen zijn die zich hier elke dag met hart en ziel voor inzetten. En mooi om samen te onderzoeken en te werken aan hoe we dit betekenisvolle werk goed en aantrekkelijk houden."
Veronica JockerBranchespecialist kinderopvang

Vooruitblik 2024

We blijven ons met Kinderopvang werkt! in 2024 richten op het verder terugdringen van de personeelstekorten in kinderopvang. Dit doen we met een wervende campagne om meer zij-instromers, herintreders, studenten, en mbo-2-afgestudeerden voor een baan in kinderopvang te laten kiezen. En door de sector te ondersteunen bij het behoud van hun medewerkers. Wat is hiervoor nodig? Vergroten van het plezier in het werk; verlagen van de lichamelijke en emotionele belasting van medewerkers; vergroten van loopbaanmogelijkheden; en verlagen van het ziekteverzuim. En het allerbelangrijkste: echte aandacht voor de behoeften, vragen en wensen van medewerkers in alle leeftijden. Dit doen we voor jullie, maar vooral ook mét jullie. We gaan jullie meer opzoeken. Zodat we zeker weten dat we de juiste dingen doen die jullie echt helpen.

Meer over Kinderopvang werkt!

Lees jij de Kinderopvang werkt! nieuwsbrief al?

Meld je aan!

Veronica Jocker

Branchespecialist Kinderopvang

Meer weten? Neem contact op!

Veronica Jocker

Meer weten? Neem contact op!