Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Intervisie voor leidinggevenden

Samen met collega-leidinggevenden uit de praktijk ga je aan de slag met het verbeteren van de relatie met je team en het stimuleren van je zelfreflectie.

Intervisie: zelfreflectie stimuleren en leidinggevende kwaliteiten verbeteren

Met een intervisie ga je in een groep van collega-leidinggevenden aan de slag met voorbeelden die bij jou op de werkvloer spelen. Deze intervisie is in een groep met acht leidinggevenden, zodat je van en met elkaar leert. De intervisies hebben als doel je zelfreflectie te stimuleren en je leidinggevende competenties te versterken door onder andere aan te sluiten bij waar jij tegenaan loopt. Wil jij met jouw leiderschapsstijl ervoor zorgen dat je team fit en vitaal naar het werk gaat? Op dit moment zijn er geen nieuwe data beschikbaar.

Resultaten intervisie

  • Jij weet hoe je de werkrelatie met de pedagogisch medewerkers in je team kunt versterken.
  • Je hebt handvatten hoe je de samenwerkingsrelaties binnen teams positief kunt verbeteren.
  • Je kunt intervisie met je collega-leidinggevenden of eigen medewerkers inzetten.

Data intervisies

Je volgt de intervisie met een vaste groep collega’s. Om dat groepsgevoel vast te houden, verwachten we dat je op elke datum aanwezig bent en er tijd voor vrij kunt maken.

Groep A t/m D zijn gesloten. Groep K is geannuleerd.

Over de trainer

Deze fysieke intervisie-bijeenkomsten, locatie Utrecht, worden gegeven door Ans Vermeulen van bureau Ans Vermeulen. Ans is coach, trainer en begeleidt intervisiegroepen. 

“De ontwikkeling van mensen inspireert me en raakt me, steeds opnieuw. Dat is de rode draad in mijn werk en het nooit voltooide thema in mijn leven. In de Kinderopvang werken mensen die zich met hart en ziel inzetten. Hier heb ik geleerd hoe je verlangen om iets te realiseren de wereld in beweging kan zetten en hoe dat leidt tot meer werkplezier, wat vervolgens weer aanleiding vormt voor nieuwe verlangens, enzovoort. Mensen helpen om die cirkel van ontwikkeling in gang te zetten en in gang te houden is een van mijn grootste drijfveren geworden.” 

Meer weten van Ans Vermeulen? Lees hier meer over Bureau Ans Vermeulen. 

Handige links

De intervisies voor leidinggevenden zijn onderdeel van het activiteitenplan MDIEU (Maatwerk Duurzame Inzetbaarheid en Eerder Uittreden) van Kinderopvang werkt!, Jeugdzorg werkt! en Sociaal Werk werkt! De activiteit is mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Meer weten? Neem contact op!

Hélène Arons

Meer weten? Neem contact op!