Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools
Tool Instroom

Combinatiebanen in kinderopvang

Een combinatiebaan is een slimme manier om pedagogisch medewerkers aan je te binden. Bovendien maak je het voor sollicitanten aantrekkelijker voor jou te kiezen. Iets voor jouw kinderopvangorganisatie?

Veel werknemers met een combibaan zijn blij met het groter aantal contracturen én de mogelijkheid zich breder te ontwikkelen. Vooral in de buitenschoolse opvang kun je zo de aantrekkingskracht van jouw organisatie vergroten.

Combibanen, wat is het?

Wanneer spreek je van een combibaan? Bij twee banen bij twee verschillende organisaties. Of bij twee functies bij een en dezelfde werkgever in kinderopvang. Zoals een leerkracht, die na school op de buitenschoolse opvang (bso) werkt. Of een medewerker die als pedagogisch medewerker op de groep staat én op kantoor werkt.

Combibanen zijn succes

Combibanen werken. Dat blijkt uit de interviews met werkgevers en werknemers in het e-book ‘Combinatiebanen in kinderopvang’. Ook de cijfers onderstrepen het succes: 13.720 medewerkers combineren twee banen. Dat is veertien procent van het totaal aantal medewerkers in kinderopvang. Terwijl het landelijk gemiddelde in alle andere sectoren zo’n vijf procent lager ligt.

Combibanen bieden kansen

De geringe omvang van het contract is voor bijna één op de vijf pedagogisch medewerkers (achttien procent) reden om uit te stromen. Terwijl tien procent van de pedagogisch medewerkers openstaat voor een combinatiebaan. Deze banen bieden dus genoeg kansen.

Tips en ervaringsverhalen

Ontdek de kansen voor jouw organisatie. De verhalen, tips en het stappenplan in het e-book helpen je snel op weg!

Bekijk e-book Combinatiebanen in kinderopvang