Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Nog niet alle branche-erkende scholingen staan in STAP-register

Het STAP-budget van mei is op en niet meer aan te vragen. Bekijk nu wat je wilt kiezen voor het volgende aanvraagmoment in juli en schrijf je daarvoor in. Maar let op: je kunt je nog niet voor alle branche-erkende opleidingen inschrijven. Staat de opleiding van jouw keuze er nog niet bij? Wacht dan tot vlak voor het aanvraagmoment op 1 juli.

Wat is het STAP-budget?

Het STAP-budget van maximaal € 1.000,- is er voor iedereen die (branche-erkende) scholingen wil volgen. Sinds 1 maart 2022 komen deze opleidingen stapsgewijs beschikbaar via het STAP-portaal van UWV. Dit duurt helaas langer dan verwacht. Als de opleiding van jouw keuze er nog niet bij staat, kun je beter wachten tot het volgende aanvraagmoment. 

De STAP-regeling (STimulering ArbeidsmarktPositie) is voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. Het STAP-budget vervangt de fiscale aftrekpost voor opleidingen die gold tot en met 2021. In het STAP-scholingsregister vind je alle scholingen die recht geeft op het STAP-budget. Lees verder voor de aanvraagperiodes en de link naar het UWV-portaal om het STAP-budget aan te vragen.

STAP-subsidie aanvragen in vijf stappen

Stap 1: Meld je aan voor een opleiding of training

Schrijf je in voor de opleiding of training die je gekozen hebt. Vink de STAP-subsidie aan bij de betalingsgegevens. Zo geef je aan dat je gebruik wilt maken van de subsidie.

Stap 2: Je krijgt een STAP-aanmeldingsbewijs

Heb je je ingeschreven? Dan krijg je een STAP-aanmeldingsbewijs. Die heb je nodig voor je subsidieaanvraag.

Stap 3: Vraag STAP-subsidie aan bij het UWV

Vraag met je STAP-aanmeldingsbewijs subsidie aan. Dit kan vanaf de eerste dag van elke oneven maand bij het UWV. Er is maar een beperkt budget beschikbaar. Dus vraag je subsidie zo snel mogelijk aan!

Stap 4: Toekenning van STAP-subsidie door het UWV

Als het UVW je de subsidie heeft toegekend, kun je met je opleiding of training beginnen. Die opleiding moet minimaal vier weken na gunning van de subsidie starten.

Stap 5: Je begint met je opleiding of training

Start met je opleiding of training.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Dit zijn de periodes om het STAP-budget aan te vragen:

  • 1 maart 2022 tot en met 30 april 2022 (deze periode is vol)
  • 2 mei 2022 tot en met 30 juni 2022 (deze periode is vol)
  • 1 juli 2022 tot en met 31 augustus 2022
  • 1 september 2022 tot en met 31 oktober 2022
  • 1 november 2022 tot en met 31 december 2022

Wil je op de hoogte blijven?

Via onze website, sociale kanalen en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de vorderingen van de branche-erkende scholing en het STAP-portaal. Volg ons via Facebook of LinkedIn of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Branche-erkenning via Kinderopvang werkt!

Opleiders van scholing voor kinderopvang krijgen via Kinderopvang werkt! hun branche-erkenning. Na erkenning zorgt Kinderopvang werkt! ervoor dat de opleider in het STAP-portaal komt. Dit gebeurt binnen het door de overheid bepaalde proces. Kinderopvang werkt! hecht grote waarde aan de beroepsontwikkeling van professionals en toekomstig werkenden in de branche.

Handige links