Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang

Mag je met jouw diploma niet werken als pedagogisch medewerker, maar heb je wel voldoende relevante ervaring? Je kunt via de EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang je competenties aantonen op basis van je werkervaring. Hiermee kun je voldoen aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker.

fysieke belasting arbocatalogus

De EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang is voor iemand die:

  • niet de juiste opleidingsachtergrond voor pedagogisch medewerker in kinderopvang heeft, maar wel
  • voldoende praktijkervaring heeft om de competenties van de startbekwame pedagogisch medewerker in kinderopvang aan te kunnen tonen.

Tijdens het traject kan de werkgever jou inzetten als ‘pedagogisch medewerker in ontwikkeling'.

EVC-branchecertificaat

Als je klaar bent met de procedure, krijg je een uitgebreid rapport met de uitkomsten: het Ervaringscertificaat. Blijkt uit het Ervaringscertificaat dat je alle competenties hebt aangetoond, dan vraag je bij Kinderopvang werkt! het EVC-branchecertificaat aan. Daarmee bewijs je dat je voldoet aan de branchestandaard voor een startbekwame pedagogisch medewerker in kinderopvang. Je hoeft dan niet meer een diploma te halen om te voldoen aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker.

Doe de zelfscan

Tip: vul de zelfscan in. Je hebt dan meteen een mooi overzicht van de competenties die van een startbekwame pedagogisch medewerker in kinderopvang worden verwacht, en welke competenties jij daarvan al denkt te hebben. Dat kan helpen om te beslissen of je deze EVC-procedure wilt doen.

Erkende EVC-aanbieders

Alleen EVC-aanbieders die hiervoor erkend zijn door het Nationaal Kenniscentrum EVC, mogen de EVC-procedure voor een startbekwame pedagogisch medewerker uitvoeren. Deze EVC-aanbieders vind je hieronder.

EVC-traject kinderopvang - wat houdt dat precies in?

Handige links