Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang

Kwalificeert jouw diploma niet (meer) voor pedagogisch medewerker in buitenschoolse opvang, peuteropvang en dagopvang? En heb je al wel ervaring in het werken met kinderen? Dan is de EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang misschien iets voor jou.

spelende kinderen in opvang

Met deze EVC-procedure kun je namelijk je competenties aantonen op basis van je werkervaring. Als je klaar bent met de procedure krijg je een uitgebreid rapport met de uitkomsten: het Ervaringscertificaat.

EVC-branchecertificaat

Als uit het Ervaringscertificaat blijkt dat je alle competenties hebt aangetoond, vraag je bij Kinderopvang werkt! het EVC-branchecertificaat aan. Daarmee heb je bewijs in handen dat je voldoet aan de branchestandaard voor een startbekwame pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Je hoeft dan niet meer een diploma te behalen om te voldoen aan de kwalificatie-eis voor pedagogisch medewerker.

Voor wie?

De EVC-procedure Startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang kun je doen als je:

  • niet de juiste opleidingsachtergrond hebt voor pedagogisch medewerker in de kinderopvang maar wel
  • voldoende praktijkervaring hebt om de competenties aan te kunnen tonen van de startbekwame pedagogisch medewerker kinderopvang. Bijvoorbeeld omdat je werkt als pedagogisch medewerker in ontwikkeling.

Doe de zelfscan

Tip: vul de zelfscan in. Je hebt dan meteen een mooi overzicht van de competenties die van een startbekwame pedagogisch medewerker in kinderopvang worden verwacht, en welke competenties daarvan jij al denkt te hebben. Dat kan helpen om te beslissen of je deze EVC-procedure wilt doen. 

Erkende EVC-aanbieders

De EVC-procedure voor startbekwame pedagogisch medewerker mag alleen worden uitgevoerd door EVC-aanbieders die hiervoor erkend zijn door het Nationaal Kenniscentrum EVC. Welke EVC-aanbieders dat zijn, vind je onderaan deze pagina. 

Wil je toch liever een diploma behalen dan een EVC-branchecertificaat? Ook daarvoor bestaan EVC-procedures. Houd er wel rekening mee dat je na zo’n EVC niet direct je diploma kunt krijgen en vaak eerst nog een (verkort) opleidingstraject moet doen. Meer hierover lees je op de website van het Nationaal Kenniscentrum EVC.

Handige links