Icon Arrow Icon Arrow back Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon List Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Gastouder in loondienst en bemiddelingsmedewerker

Werken in kinderopvang als gastouder. Of als bemiddelingsmedewerker om gastouders en ouders te begeleiden. Beide functies kennen hun eigen, specifieke regels. Deze pagina biedt inzicht in de kwalificatie-eis. Onderaan vind je ook nog verschillende tools en aanvullende informatie.

Gastouder in loondienst 

Een gastouder is verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang en verzorging van kinderen in een woonhuis van gastouders of ouders. Gastouders werken soms in loondienst bij een gastouderbureau. Dan vallen ze onder de Cao Kinderopvang en de kwalificatie-eis in de cao. In de ‘Kwalificatie-eis gastouder in loondienst’ staat ook welke diploma’s nodig zijn. De meeste gastouders zijn niet in loondienst en vallen daarom niet onder de Cao Kinderopvang. De eisen voor hen zijn te vinden in de regeling Wet kinderopvang en bij DUO. 

Bemiddelingsmedewerker gastouderbureau 

Een bemiddelingsmedewerker begeleidt gastouders en ouders tijdens de gastouderopvang. Ook zij moeten over de juiste opleiding beschikken om te voldoen aan de kwalificatie-eis in de cao. 

Geen kwalificerend diploma? 

Als het diploma van een sollicitant niet kwalificeert, denk dan eens aan gelijkstelling.

Handige links

Meer weten? Neem contact op!

Cao Kinderopvang logo vierkant

Meer weten? Neem contact op!