search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Kinderopvang... iets voor jou?

Hou jij van baby’s, peuters en kinderen? Vind jij het leuk om bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen? En vind je het leuk om bijvoorbeeld te knutselen, spelletjes te doen of boekjes te lezen? Dan is werk in de kinderopvang misschien iets voor jou!

Bij baby en peuters ligt de nadruk meer op verzorging en ontwikkeling, bij basisschoolkinderen gaat het meer om creatieve activiteiten, spelletjes of sporten. Werken in de kinderopvang heeft écht veel mogelijkheden. 

Werken als pedagogisch medewerker

In de kinderopvang werk je met baby’s, peuters of met kinderen in de basisschoolleeftijd. Sommige kinderen komen één dag in de week naar de kinderopvang, anderen meerdere dagen. Om het werk als pedagogisch medewerker goed te kunnen doen, moet je van kinderen houden en een band met hen kunnen opbouwen.  Je kunt je goed inleven in de kinderen en weet welke activiteiten passen bij hun leeftijd. Je bent goed op de hoogte van de ontwikkeling en het gedrag van kinderen. Je weet hoe je jezelf in zet om een veilige omgeving te creëren en de kinderen op alle gebied te stimuleren. Leuk om ze te zien opgroeien! Het is ook belangrijk dat je goed met de ouders kunt omgaan en beschikt over een goede dosis verantwoordelijkheidsgevoel. 

Baby’s en peuters

Baby’s hebben verzorging nodig en slapen ook op de opvanglocatie. Je zingt liedjes met elkaar en leest boekjes. De ontwikkeling van baby’s gaat razendsnel en jij weet daar alles van. De peuters gaan ook knutselen en vinden het leuk om lekker buiten te spelen. Je draagt bij aan de opvoeding en verzorging en stimuleert de ontwikkeling in de veilige omgeving die je creëert.

Kinderen van 4 tot 12

Vind je het leuk om met kinderen spelletjes te doen te sporten of creatieve activiteiten te ondernemen? Dan is werken in de buitenschoolse opvang (bso) misschien iets voor jou. Op de bso komen kinderen van 4 tor 12 na schooltijd.  Hier doe je weer andere creatieve activiteiten en ga je met de kinderen spelletjes spelen en sporten. Daar krijg je zelf ook veel energie van!

Neem een kijkje in de kinderopvang

In het arbeidsmarktplatform Kinderopvang werkt! werken de volgende partijen samen: