search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

EVC gericht op kinderopvang

Geen kwalificerend diploma voor een functie in de kinderopvang of peuterspeelzaal, maar wel veel relevante (werk)ervaring? Dan kan een EVC-procedure interessant zijn. Via EVC (Erkenning van eerder Verworven Competenties) werk je toe naar de betreffende kwalificatie.

 

Let op!

  • Om naar een kwalificerend diploma toe te werken moet wel een opleidingsstandaard gekozen worden van een opleiding waarvan het diploma in de betreffende kwalificatie-eis staat.
     
  • Een Ervaringscertificaat is niet hetzelfde als een diploma en kwalificeert niet rechtstreeks. Een ervaringscertificaat moet eerst verzilverd worden in een diploma, of kan gebruikt worden bij een gelijkstellingsverzoek.

Als het gaat om het toewerken naar een kwalificatie voor pedagogisch medewerker, kan het interessant zijn om te kijken of er een mogelijkheid is om al meteen als ‘Pedagogisch medewerker in ontwikkeling’ aan de  slag te gaan terwijl het EVC-traject doorlopen wordt. Lees de voorwaarden om als Pedagogisch medewerker in ontwikkeling aan de slag te gaan. 
 

Advies

Lees eerst de algemene informatie over EVC. Bij EVC- aanbieders kun je terecht met inhoudelijke vragen over EVC- procedures. Heb je een vraag over EVC en het werken in de kinderopvang, stuur dan een mailtje naar caokinderopvang@fcb.nl.

Meer weten?
cao Kinderopvang
cao Kinderopvang
085 - 1051 850

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling