Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Alle branche-erkende opleidingen kinderopvang in STAP-register

24 jun 2022

Goed nieuws. Alle branche-erkende opleidingen staan in het STAP-register. Schrijf je snel in voor een opleiding naar keuze en ontvang daarmee een STAP-aanmeldingsbewijs. Op 1 juli om 10.00 uur start de derde aanvraagronde van STAP. Wees er snel bij want het budget is beperkt.

Geldbiljetten

Wat is het STAP-budget?

De STAP-regeling (STimulering ArbeidsmarktPositie) is voor alle medewerkers en werkzoekenden die hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. De subsidie is in zes subsidierondes per jaar beschikbaar en bedraagt maximaal 1000 euro. Met STAP-budget  kun je een (branche-erkende) scholing  volgen. 

STAP-subsidie aanvragen in vijf stappen

Stap 1: Meld je aan voor een opleiding of training

Schrijf je in voor de opleiding of training die je gekozen hebt. Vink de STAP-subsidie aan bij de betalingsgegevens. Zo geef je aan dat je gebruik wilt maken van de subsidie.

Stap 2: Je krijgt een STAP-aanmeldingsbewijs

Heb je je ingeschreven? Dan krijg je een STAP-aanmeldingsbewijs. Die heb je nodig voor je subsidieaanvraag.

Stap 3: Vraag STAP-subsidie aan bij het UWV

Vraag met je STAP-aanmeldingsbewijs subsidie aan. Dit kan vanaf de eerste dag van elke oneven maand bij het UWV. Er is maar een beperkt budget beschikbaar. Dus vraag je subsidie zo snel mogelijk aan!

Stap 4: Toekenning van STAP-subsidie door het UWV

Als het UVW je de subsidie heeft toegekend, kun je met je opleiding of training beginnen. Die opleiding moet minimaal vier weken na gunning van de subsidie starten.

Stap 5: Je begint met je opleiding of training

Start met je opleiding of training.

Wanneer kan ik het STAP-budget aanvragen?

Dit zijn de periodes om het STAP-budget aan te vragen:

  • 1 juli 2022 tot en met 31 augustus 2022 (deze periode is vol)
  • 1 september 2022 tot en met 31 oktober 2022
  • 1 november 2022 tot en met 31 december 2022

Wil je op de hoogte blijven?

Via onze website, sociale kanalen en nieuwsbrief houden we je op de hoogte van de vorderingen van de branche-erkende scholing en het STAP-portaal. Volg ons via Facebook of LinkedIn of schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Branche-erkenning via Kinderopvang werkt!

Opleiders van scholing voor kinderopvang krijgen via Kinderopvang werkt! hun branche-erkenning. Na erkenning zorgt Kinderopvang werkt! ervoor dat de opleider in het STAP-portaal komt. Dit gebeurt binnen het door de overheid bepaalde proces. Kinderopvang werkt! hecht grote waarde aan de beroepsontwikkeling van professionals en toekomstig werkenden in de branche.

Branche-erkende opleidingen

Handige links