search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Hoe lang duurt het voordat de uitkomst van een gelijkstellingsverzoek bekend is?

Vanaf de datum van ontvangst van het complete gelijkstellingsverzoek (inclusief alle benodigde gegevens over de (kandidaat) werknemer) moet je bij sollicitanten rekenen op gemiddeld vier weken en bij zittende werknemers op gemiddeld vijf weken doorlooptijd. Pas als je de brief hebt ontvangen met de uitkomst van het gelijkstellingsverzoek, is de procedure afgerond en een eventuele gelijkstelling verleend.

Let op: de doorlooptijd van het verzoek start pas als alle benodigde documenten correct zijn aangeleverd bij het cao-secretariaat. Zodra er een adviesvraag (met cv) is gesteld, ontvang je bij een positief advies een lijst met documenten die aangeleverd moeten worden.

Omdat er zeer veel (adviesvragen over) gelijkstellingsverzoeken binnenkomen en voor de functie van pedagogisch beleidsmedewerker/coach en pedagogisch coach ook gelijkstelling kan worden gevraagd, is besloten voor de doorlooptijd een driedeling te maken. De volgorde van afhandeling op basis van binnenkomst wordt hiermee verlaten.

  • een gelijkstellingsverzoek op basis van eerder afgegeven gelijkstelling: dit is in de meeste gevallen een administratieve afhandeling en dit verzoek gaat voor.
  • een adviesvraag over de mogelijkheid van gelijkstelling met een toegestuurd cv die vergelijkbaar is met een eerdere vraag: dit advies over kansrijkheid van het indienen van een gelijkstellingsverzoek kan sneller worden gegeven.
  • nieuwe adviesaanvraag over de mogelhijkheid van gelijkstelling die niet vergelijkbaar is met een eerdere vraag: in dit geval zal het langer duren voordat er advies kan worden uitgebracht over de kansrijkheid van het indienen van een gelijkstellingsverzoek.

 

Terug naar het overzicht

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling