Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Tillen en bukken zonder klachten

5 nov 2019

Uit onderzoek blijkt dat pedagogisch medewerkers weer vaker fysieke klachten hebben. Voorkomen is beter dan genezen! Daarom zijn vanaf 1 november tot en met juni 2020 online instructievideo's gratis beschikbaar voor alle werknemers in kinderopvang.

Spelende kinderen met begeleider in kinderopvang

Hoe werkt het?

Organisaties kunnen zich vanaf nu aanmelden bij het interactief online programma over gezond werken in kinderopvang.

Hoe te gebruiken

Na aanmelding kies je als organisatie een looptijd  voor het thema gezond werken, bijvoorbeeld een maand. Met het programma, de video’s en de interactie tussen de deelnemers kun je als organisatie iedereen weer bewust maken van hoe je tilt, bukt en beweegt. Combineer het online programma bijvoorbeeld met een teamvergadering. Naast alle tips en uitgebreide informatie in de Arbocatalogus Kinderopvang, is dit een  tijdelijke impuls om de fysieke belasting van het vak onder de aandacht te brengen. En natuurlijk op welke wijze je die kunt beperken! Het gebruik van de video’s van het programma gezond werken is  in deze periode gratis.

Wat zie je in de video’s

De video’s zijn korte instructies voor alle vormen van bukken en tillen in kinderopvang. Zowel voor de dagopvang als de bso. Er wordt helder uitgelegd waar je op moet letten en tegelijk voorgedaan. Elke video duurt enkele minuten.