search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Subsidie Slimme WERKvloer is verlengd

Wat houdt de subsidie Slimme WERKvloer in?

Jij hebt het mooiste werk van de wereld. Dat werk wil je blijven doen. Met deze subsidie kun je een stap zetten die bijdraagt aan een stevigere positie op de arbeidsmarkt, nu en in de toekomst. Er zijn twee aanvraagperiodes: van 15 april tot 15 juni 2018 én van 15 september tot 15 december 2018. Wees er snel bij, want op is op!

 

Waarvoor kun je subsidie aanvragen?

Dat ligt aan jouw situatie en aan jouw behoefte. Wat heb jij nodig om aan het werk te blijven, nieuwe mogelijkheden te ontdekken of vaardigheden te ontwikkelen? Of krijg meer inzicht in jouw huidige of toekomstige waarde. Misschien wil je leren om jezelf goed te profileren? Ook dat is mogelijk! Je kan met subsidie gebruikmaken van coaching, een loopbaantraject, testen of een training. Denk bijvoorbeeld aan het doen van een talentscan, een loopbaan APK, het inzetten van een app over duurzame inzetbaarheid (bijv. tiptrack) of een cursus ondernemerschap. Het gaat om wat jíj nodig hebt om je verder te kunnen ontwikkelen.

Kijk ook eens in de Sterk in Werk-wijzer bij het thema duurzame inzetbaarheid.

Let op! Subsidieaanvragen voor een opleiding HBO beleidsmedewerker/coach voldoen niet aan de criteria van de regeling. Omdat het een wettelijke verplichting betreft kan je hier geen subsidie voor ontvangen.

 

Voor wie is de subsidie bedoeld? 

Voor medewerkers die vallen onder de cao Sociaal Werk, Jeugdzorg of Kinderopvang. Ook als je tot voor kort onder een van deze cao's viel en korter dan zes maanden een WW-uitkering ontvangt, kun je subsidie aanvragen. 

 

Benieuwd naar ervaringen met de subsidie?

Lees de positieve ervaringen an eerdere aanvragers en laat je inspireren!

 

Hoeveel subsidie ontvang je?

Je kunt de subsidie zelf als medewerker of via je organisatie (laten) aanvragen. Ook oud-medewerkers die korter dan zes maanden een WW-uitkering ontvangen, komen in aanmerking voor een bijdrage. Je kunt 60% subsidie ontvangen voor de door jou ingezette activiteit. Kijk in de voorwaarden om te zien hoeveel subsidie je ontvangt.

 

Aanvraagperiode

  • Er zijn twee aanvraagperiodes:
    1) 15 april tot 15 juni 2018
    2) 15 september tot 15 december 2018
  • Lees vooraf de voorwaarden

 

Vraag aan:

De eerste aanvraagperiode is gesloten. Vanaf 15 september tot 15 december 2018 kun je opnieuw een aanvraag indienen.

Aanvraagformulier werknemers

Aanvraagformulier werkgevers

Ook interessant

Overzicht subsidies van RegioPlus

 

Meer weten?
subsidies@fcb.nl
Team subsidies
085 - 1051 866

In het arbeidsmarktplatform Kinderopvang werkt! werken de volgende partijen samen: