search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Technologie en innovatie

Slimme technologie maakt je werk leuker en makkelijker. Ontdek de wereld van online tools, apps en robottoepassingen.

Voordelen slimme techniek

  • Gemak: je kunt op afstand contact hebben met je klant of collega’s. Denk aan skypen of WhatsApp. Handig als je niet op dezelfde locatie werkt.
  • Veiligheid: je kunt op afstand volgen hoe het met iemand gaat.
  • Eigen regie: mensen plannen hun eigen zorg met online tools als Blogboek.
  • Drempelverlagend: sommige mensen bespreken lastige onderwerpen liever over de chat of (beveiligde) app dan in een face-to-face-gesprek. 

Wat betekent digitalisering voor mij?

Slimme techniek verandert je werk, nu en in de toekomst. Volg de ontwikkelingen: praat erover met collega's, volg websites en blogs en deel je ervaringen op sociale media. Begin klein: kijk eens wat voor apps er zijn en zet er twee op je tablet of smartphone. Wil je de apps gebruiken in het contact met klanten? Check op je werk of er regels zijn en of de app privacyproof is! Kom je er niet uit? Gebruik de smartkid in jouw organisatie of loop eens binnen bij de afdeling ICT. 

In Kinderopvang verwacht iets meer dan de helft van de organisaties (57%) dat de nieuwe technologieen en innovatie zullen leiden tot een verandereing in de gevraaagde competenteis van medewerkers.

Deel je ervaring!

Gebruik jij slimme toepassingen in je werk? Deel je ervaring met collega's! Stuur een mail naar webredactie@fcb.nl met een link naar een filmpje of artikel en wij plaatsen jouw voorbeeld op de site.

Meer weten?
Davina Koudijs
Adviseur
085 - 1051 859

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling