search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Solliciteren en profileren

Als je op zoek bent naar een nieuwe baan, kun je soms door de bomen het bos niet meer zien. Hoe ben ik vindbaar? Hoe kan ik laten zien wat ik kan? Gebruik onderstaande tips voor een soepele zoektocht naar die nieuwe baan, binnen of buiten kinderopvang.

Hoe maak ik me zichtbaar?

Maak een opvallend cv
De basis van je presentatie is een actueel en sterk cv. Laat zien wat jij in je mars hebt. Gebruik deze tips bij het maken van je cv. Meer tips? Kijk op Creatief cv.

Maak een video-cv
Echt opvallen doe je met een video-cv. Lees in deze tips hoe je een persoonlijke video maakt.

Netwerk via social media
Wil je jezelf profileren en werken aan je netwerk? Dan kun je niet meer heen om het gebruik van social media. Trainer Myriam de Roo geeft in dit korte artikel handige tips en adviezen over het gebruik van social media. Doe er je voordeel mee. 

Netwerk via communities
Volg online platforms, zoals To be Kinderopvang. Een goede manier om je netwerk uit te breiden. Deel je kennis, schrijf een blog. Laat je kwaliteiten zien.

Gebruik LinkedIn
Om je te profileren is LinkedIn een belangrijke tool. Wil je aan de slag met LinkedIn? Bekijk danonderstaand filmpje over het gebruik van LinkedIn voor Kinderopvang.

Op sollicitatiegesprek: de do’s en don’ts

Maak indruk: bekijk deze filmpjes
Als je eenmaal op gesprek mag komen, welke vragen maken dan indruk? En wat moet je juist niet doen? Monsterboard heeft verschillende filmpjes gemaakt waarin een Monsterboard-coach je ondersteunt bij deze belangrijke stappen op de weg naar je ideale baan.

Maak indruk: bekijk deze websites
Onderstaande links helpen je met een goede voorbereiding:

Vacatures?
Die vind je hier!
Meer weten?
Davina Koudijs
Adviseur
085 - 1051 859

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling