Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Start actie 1voor1 – deel 1 verhaal voor 1 nieuwe collega

3 feb 2022

Om nieuwe medewerkers te interesseren voor kinderopvang start vandaag de actie 1voor1. Pedagogisch medewerkers delen 1 bijzonder moment uit hun werk, waarmee ze laten zien wat het werk echt inhoudt en inspireren daarmee 1 nieuw talent om voor kinderopvang te kiezen. 1 moment voor 1 talent. De komende jaren zijn er duizenden nieuwe medewerkers nodig. De landelijke actie hoort bij de campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’ en is een initiatief van Kinderopvang werkt!

Deel 1 verhaal voor 1 nieuwe collega

Pedagogisch medewerkers spelen de hoofdrol in deze actie. Zij kunnen als geen ander vertellen hoe mooi, leuk en waardevol dit vak is. En de bijdrage die ze daarin leveren aan de ontwikkeling van kinderen in een cruciale fase van hun leven. Zoals Sanne Pouw, pedagogisch medewerker bij FloreoKids die troost biedt op een verdrietig moment.

“Wij hadden een heel lief en gevoelig jongetje op de groep: Levi”, zegt Sanne. “Toen hij bij ons kwam, was hij een beetje stil en teruggetrokken. Hij had tijd nodig om te wennen, maar beetje bij beetje groeide het vertrouwen. Hij zocht ons steeds vaker op voor een spelletje en hij gaf altijd een knuffel bij het weggaan. Toen hij bijna vier jaar oud was gebeurde er iets heel droevigs, zijn moeder overleed. Hij was natuurlijk erg verdrietig. We hebben in overleg met thuis een fotowandje gemaakt op de groep, zodat hij een plekje had waar hij naartoe kon als hij ‘mama’ miste. Het was zo mooi om te zien dat hij op dat plekje troost vond en hij zich zo thuis voelde dat wij hem mochten steunen.” 

Waarde van het vak laten zien 

“Met deze actie willen we pedagogisch medewerkers laten vertellen wat hun werk echt inhoudt. Vanuit de gedachte dat ze daarmee iemand inspireren om te kiezen voor werk of opleiding in kinderopvang. Bij sommige mensen bestaat helaas nog het beeld dat het gaat om appeltjes schillen, luiers verschonen en spelen in de zandbak. Dat willen we kantelen,” zegt projectleider Davina Koudijs van Kinderopvang werkt! “We roepen niet alleen pedagogisch medewerkers, maar ook organisaties op om mee te doen en medewerkers te stimuleren hun verhaal te delen. Als hierdoor meer mensen (opnieuw) kiezen voor werken of leren in kinderopvang, dan profiteren we daar als sector samen van.” 

Meedoen?

Pedagogisch medewerkers die een verhaal willen delen kunnen zich via de website www.kinderopvangdankzijjou.nl opgeven voor een interview. “Wij zorgen voor een mooi verhaal en delen dat via de website en de sociale kanalen. Als dank ontvangen zij een poster in campagnestijl,” zegt Davina Koudijs.

 

Laat zien hoe mooi, leuk en belangrijk werken in kinderopvang is!

Deel 1 verhaal voor 1 nieuwe collega.

Over de campagne 

In januari 2020 jaar startte Kinderopvang werkt! de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Om nieuwe medewerkers te werven en de huidige pedagogisch medewerkers te behouden. Naast werving en versterken van de beroepstrots wil de campagne het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar maken. Door de invoering van gratis kinderopvang zijn de komende jaren duizenden nieuwe medewerkers nodig.   

Handige links