search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar

Mijn diploma kwalificeert niet, wat nu?

Misschien is EVC dan een mogelijkheid. EVC staat voor Erkennen Verworven Competenties. Door middel van een EVC-procedure breng je kennis en ervaring in kaart die je via (vrijwilligers)werk of andere activiteiten hebt opgedaan. Deze kennis en ervaring verzamel je in een portfolio en wordt vervolgens beoordeeld. De bevindingen worden vastgelegd in een Ervaringscertificaat. Een ervaringscertificaat geeft een helder beeld over beroepservaring en niveau van functioneren. Als je ervaringscertificaat aangeeft dat je alle competenties van je opleidingsstandaard hebt aangetoond, kun je deze laten verzilveren in een diploma.

Voor meer informatie over EVC en mogelijke subsidies kun je contact opnemen met het EVC-loket bereikbaar per e-mail evc-loket@fcb.nl, op telefoonnummer 085 105 18 65 en via onze website: Wat is EVC?

Op de website van het Nationaal Kenniscentrum EVC vind je een lijst met alle erkende EVC-aanbieders.

Wat ook mogelijk kan zijn, is in dienst treden als pedagogisch medewerker in ontwikkeling. Als pedagogisch medewerker in ontwikkeling kwalificeer je jezelf in maximaal 3 jaar tijd voor de functie van pedagogisch medewerker. Je doet dit door werken en leren te combineren. Wel moet je beschikken over een diploma op minimaal mbo3-niveau of een havo- of vwo-diploma,.

Terug naar het overzicht

In het arbeidsmarktplatform Kinderopvang werkt! werken de volgende partijen samen: