search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
×

Mijn selectie ({{ getTotal() }})

U heeft nog geen keuze gemaakt.

Bureau

ArboAnders

Basistraining verzuimmanagement

  • Kosten

    € 325,- incl. BTW
Contact met aanbieder

Verzuim is te beïnvloeden. Het is hierbij belangrijk dat je keuzes maakt op basis van kennis en kunde, en je in staat bent een gedegen overweging te maken.

Omschrijving

In het ochtenddeel van de training staan ziekteverzuim, aanwezigheid en productiviteit centraal. Uiteraard staan we ook stil bij Wet verbetering Poortwachter: de strategische keuzes ten aanzien van het verloop van een dossier en hoe je hier op een praktische manier mee om kunt gaan. Want, wat kun je vragen aan een medewerker? Wat is de rol van de bedrijfsarts? Wat is de rol van een arbodienst? Wat is de rol van de werkgever en leidinggevende? Wat mag van een medewerker verwacht worden? Hoe zit het met de privacy? Hoe kijkt het UWV er naar? Wat betekenen termen als spoor 2 en deskundigenoordeel? Hoe vind ik mijn weg in dit alles?  ’s Middags zetten we de eerste stappen richting sturen op gedrag door middel van korte rollenspellen in het aannemen van een ziekmelding, het voeren van een frequent verzuimgesprek, een preventief verzuimgesprek en een werkhervattingsgesprek. Hierbij ga je samenwerken met een rollenspeler die jou na het rollenspel feedback geeft. We kijken hierbij zowel naar techniek als tactiek.

Na afloop

  • Heb je inzicht in de wet- en regelgeving omtrent verzuim
  • Heb je inzicht in de rollen bij verzuimmanagement
  • Heb je inzicht in mogelijkheden om verzuim te beïnvloeden
  • Heb je richtlijnen hoe om te gaan met verzuim
  • Heb je praktische handvatten om op een effectieve manier verzuimgesprekken te voeren

Overig

De kosten zijn inclusief BTW, lunch en certificaat

Data training: 19 juni 2017

Meer informatie op de website van de aanbieder

Contact opnemen met aanbieder *

De gegevens worden verstuurd naar de aanbieder. De aanbieder neemt vervolgens contact met je op. FCB kan je email-adres incidenteel gebruiken om ervaringen op te halen en informatie over scholing en ontwikkeling te delen.

* FCB verwijst naar de scholingsaanbieders, maar is niet verantwoordelijk voor de inhoud en praktische zaken (denk aan communicatie met aanbieder, plaatsing, kosten etc.).

In het arbeidsmarktplatform Kinderopvang werkt! werken de volgende partijen samen: