search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
21 november 2019

Vacature: Adviseur Arbeidsmarkt (0,8 fte)

Ben jij een professional die resultaatgericht werkt en uitdaging vindt in het aanpakken van arbeidsmarktvraagstukken? Heb jij ideeën hoe je de arbeidsmarkt voor sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang positief kunt beïnvloeden? Ben jij in staat om te adviseren over effectieve landelijke interventies met impact voor werkgevers en werknemers? En draai je je hand niet om voor het projectmanagement dat daarbij komt kijken? Dan zijn wij op zoek naar jou. 

Vacature

FCB is het landelijke arbeidsmarktfonds van de branches sociaal werk, jeugdzorg en kinderopvang. Op drie arbeidsmarkttafels spelen werkgevers en vakbonden in op actuele spanningen, ontwikkelingen en vraagstukken met relevant arbeidsmarkonderzoek, dienstverlening en tools voor werknemers en werkgevers. Een klein en dynamisch team professionals adviseert en ondersteunt hen daarbij. Gezond en veilig werken, personeelstekorten en branchevervaging, leren en professionaliseren, innovatief (samen)werken en het imago van de branche, zijn actuele thema’s. Doel: Een sterke arbeidsmarkt voor nu en de toekomst, waar professionals graag willen werken.

We zoeken per direct een:

Adviseur Arbeidsmarkt (0,8 fte)

Als adviseur arbeidsmarkt heb je visie op complexe arbeidsmarktvraagstukken binnen de drie branches. Je kent de vraagstukken door in de huid van werkgevers en werknemers te kruipen. Je ziet trends en ontwikkelingen en weet deze te vertalen naar impactvolle producten, diensten of informatie die beweging brengen en aansluiten op branchebehoeften.

Je onderzoekt vraagstukken en komt met vernieuwend en betekenisvol advies voor de sociale partners. Je weet op heldere wijze de vraagstukken en doelstellingen uit te werken in een branchespecifiek of -overstijgend voorstel met een plan van aanpak.  

Je voert de regie op de realisatie van projecten. Je bent duidelijk in verwachtingen, bewaakt de voortgang en gaat doelgericht aan de slag om de beoogde (project)resultaten volgens budget, planning en kwaliteitseisen op te leveren.

Je bent de verbindende schakel tussen de werkgevers en werknemers in de branche en de arbeidsmarkttafels als opdrachtgever. Je werkt samen met de secretarissen per platform, experts op het gebied van financiën en communicatie en (externe) uitvoerders.

Je beschikt verder over de volgende eigenschappen:

 • Je bent zelfstandig, onafhankelijk en koersvast
 • Je bent hands-on en weet resultaten neer te zetten
 • Je overziet het geheel en verliest je niet in details
 • Je staat bekend als inspirerende, betrouwbare en inhoudelijk sterke sparringpartner
 • Je bent nieuwsgierig en staat open voor nieuwe ontwikkelingen
 • Je bent proactief, ziet mogelijkheden en kansen voor nieuwe concepten, producten of diensten
 • Je hebt inzicht in politiek bestuurlijke processen, ontwikkelingen en verhoudingen

Wat we vragen

 • Afgeronde hbo- of academische opleiding
 • Aantoonbare ervaring op gebied van advies- en projectmanagement (5-8 jaar) in een politiek-bestuurlijke of commerciële setting
 • Aantoonbare ervaring op het terrein van (landelijke) arbeidsmarktinterventies

Wat wij je bieden

 • De dynamiek van een wendbare, professionele organisatie die agile werkt met standplaats Utrecht
 • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een salaris afgestemd op je ervaring, gebaseerd op salarisschaal 10/11 van de cao Sociaal Werk
 • Een afwisselende functie binnen een maatschappelijk betrokken organisatie
 • Goede secundaire arbeidsvoorwaarden
 • Aanstelling in eerste instantie voor een jaar, met uitzicht op een vast dienstverband

Reageren

Heb je nog vragen over deze vacature? Neem dan contact op met Marja van Dijk, directeur FCB 06-23872527 of mvandijk@fcb.nl. Graag ontvangen we jouw sollicitatie uiterlijk 6 december 2019, voorzien van een motivatie en een actueel cv. De eerste gesprekken vinden plaats in week 50

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen we niet op prijs.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling