search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
6 februari 2020

SLIM: subsidie voor nieuwe vormen van praktijkleren

Vanaf 2 maart tot en met 30 maart kunnen mkb-organisaties subsidie aanvragen voor nieuwe vormen van leren en ontwikkelen: voor praktijkleerplaatsen derde leerweg (ovo) en voor ontwikkelplannen in organisaties.

Geld, subsidie

De subsidie is bedoeld voor organisaties, die dan ook individueel en in een samenwerkingsverband van meerdere mkb-organisaties kunnen aanvragen. Het gaat dus om middelgrote en kleinere organisaties. Subsidie is beschikbaar voor bijvoorbeeld het maken van ontwikkelplannen, onderzoek naar scholingsbehoeften, innovatieve leermethoden en voor praktijkleerplaatsen voor de zogenaamde derde leerweg (ovo, als alternatieve vorm van bbl). De activiteiten moeten binnen drie maanden starten en kunnen maximaal twaalf maanden doorlopen.

Op de totale subsidiabele kosten is maximaal 60 procent subsidie mogelijk over maximaal € 24.999. De ondergrens van de totale subsidiabele kosten bij aanvraag bedraagt € 5.000. De systematiek van de subsidie is: wie het eerst komt (met een complete aanvraag), het eerst maalt.

Als er alleen voor praktijkleerplaatsen wordt aangevraagd dan mag dit ook een lager bedrag zijn, want per praktijkleerplaats is de maximale subsidie € 2.700. Deze praktijkleerplaatsen zijn vooral heel interessant bij zij-instromers. Deze subsidie komt de komende drie jaar naast de gewone subsidie voor praktijkleren die in september kan worden aangevraagd. De volgende ronde voor deze nieuwe subsidie is in september.

  • Meer informatie en aanvragen kan hier.

Toon footer logos's

werkgevers en werknemers - samen werken aan ontwikkeling