search clock hat location star arrow-right right-item tools kalender opleiding download play link phone mail calendar
« Terug
22 november 2018

Maak kennis met Kinderopvang werkt!

Een nieuwe club met vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers die zich bezighouden met arbeidsmarktbeleid en arbeidsvoorwaarden. Vanaf begin dit jaar is het arbeidsmarktplatform Kinderopvang actief. Nieuw, maar ook vertrouwd. Het platform bouwt voort op het werk van arbeidsmarktplatform FCB. Hoog op de agenda staat meer focus op de eigen identiteit van Kinderopvang met actieve betrokkenheid van alle partijen. Het arbeidsmarktplatform en de cao-tafel samen presenteren zich op de website Kinderopvang werkt!

aan het werk in de kinderopvang

Speerpunten

Belangrijke issues zijn de huidige personeelstekorten en het imago van de Kinderopvang. Daarom voeren we de volgende activiteiten uit: 

  • onderzoek naar de oorzaken van arbeidsmarkttekorten. Het delen van goede voorbeelden om personeel te werven.
  • een campagne om werken in de kinderopvang op een positieve manier onder de aandacht te brengen.

De resultaten van het onderzoek en de vervolgactiviteiten lees je binnenkort op onze website. 

 

Snel wegwijs op de site van Kinderopvang werkt!

Op de nieuwe site vind je volop handige tools en infomatie:

Door wie?

Het arbeidsmarktplatform is verantwoordelijk voor de inhoudelijke invulling van het arbeidsmarktbeleid in de kinderopvangsector. Cao-onderhandelingen over arbeidsvoorwaarden vinden plaats aan de cao-tafel. In het arbeidsmarktplatform Kinderopvang zitten vertegenwoordigers van Brancheorganisatie Kinderopvang, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, FNV Zorg & Welzijn, CNV Zorg & Welzijn en De Unie. De voorzitter is Ramon Rikken (lid van de Brancheorganisatie Kinderopvang). 

Blijf op de hoogte

We hebben niet alleen een nieuwe website. Kinderopvang werkt is ook actief op Twitter en LinkedIn. 

Denk mee

Het arbeidsmarktplatform laat zich graag voeden. We nodigen je van harte uit ideeën, behoeften en suggesties over arbeidsmarktbeleid door te geven aan René Arends, secretaris van het arbeidsmarktplatform en de cao-tafel Kinderopvang: rarends@fcb.nl

Toon footer logos's

In het arbeidsmarktplatform Kinderopvang werkt! werken de volgende partijen samen: