Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Nieuwe mijlpaal voor website kinderopvangdankzijjou!

4 jan 2021

Meer dan een half miljoen bezoekers. Net voor de eerste verjaardag van de website 'Kinderopvang dankzij jou’ is de magische grens van 500.000 unieke bezoekers gepasseerd. 

Met deze overweldigende cijfers van www.kinderopvangdankzijjou.nl kunnen we met recht zeggen dat er veel interesse is voor werken in kinderopvang. De test die laat zien of kinderopvang bij je past is bijna 18.000 keer gedaan. De vacaturezoeker waarmee je zoekt naar kinderopvanglocaties bij jou in de buurt is al meer dan 27.000 keer geraadpleegd. Ook blijkt uit de bezoekcijfers veel animo voor opleidingen. Daarnaast zien we een flinke stijging van het gebruik van de Diplomacheck. Een handige tool voor herintreders en eventueel zij-instromers waarmee je kunt zien of je diploma kwalificeert. Van studiekiezers en studenten tot zij-instromers en herintreders. Alle geïnteresseerden vinden hun weg op de website.

Start wervingscampagne

In januari 2020 jaar startte Kinderopvang werkt! de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Om nieuwe medewerkers te werven en de huidige pedagogisch medewerkers te behouden. Naast werving en versterken van de beroepstrots wil de campagne het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar maken. Het afgelopen jaar is duidelijk gebleken dat kinderopvang onmisbaar is. Zowel minister-president Rutte als staatssecretaris Bas van 't Wout benadrukten dat meerdere keren. Om de pedagogisch medewerkers te bedanken voor hun inzet, veerkracht en flexibiliteit sprak Jochem van Gelder een speciale kerstboodschap in. Deze video is inmiddels ook meer dan 20.000 keer bekeken. 

Kinderopvang dankzij jou

Op dit moment is er nog steeds in grote delen van het land een personeelstekort in kinderopvang. De campagne richtte zich de laatste maanden, naast het versterken van de beroepstrots op het werven van medewerkers die direct ingezet kunnen worden. Zoals laatstejaarsstudenten hbo Pedagogiek, hbo Social Work of pabo. Voor de bso kunnen bijvoorbeeld ook mensen met een sport- en kunstopleidingen aan de slag. Voor de bso is een speciale wervingsvideo gemaakt. 

Onderzoek

Kinderopvang werkt! doet viermaal per jaar een arbeidsmarktpeiling. Ook staat in januari een quickscan vacatures gepland. De resultaten van alle onderzoeken worden gebruikt om het arbeidsmarktbeleid en de richting van de campagne te bepalen. 

Meer lezen?