Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Innovatieve oplossingen tijdens de hackathon kinderopvang

15 jun 2022

Baanbrekende ideeën en innovatieve oplossingen voor het personeelstekort. Dertig grensverleggende denkers buigen zich vandaag in de Gelderlandfabriek in Culemborg over dit vraagstuk. Van medewerkers uit kinderopvang, onderwijs en advieswereld. Kinderopvang werkt! zoekt nieuwe manieren om het personeelstekort aan te pakken en organiseert daarom deze hackathon op 15 juni.

Opening hackathon kinderopvang

De oplossingen voor het personeelstekort worden niet gezocht in werving, maar bijvoorbeeld in technologie en digitalisering. Davina Koudijs adviseur van Kinderopvang werkt!: “De komende jaren verwachten we 50.000 extra medewerkers in kinderopvang nodig te hebben. Dat los je niet alleen op door beter of anders te werven. Daarvoor moet je drastisch zoeken naar andere oplossingen en dat doen wij onder meer met deze hackathon. 

Creatieve denkers

De creatieve denkers gaan in groepjes van vier of vijf aan de slag. Na een storm aan ideeën werken de teams hun concept uit tot een prototype. Ook kunnen zij input vragen aan inwoners van Culemborg en de #vriendenvandehackathon. Deze groep enthousiastelingen denkt mee op afstand.

Om 17.15 gaan de teams hun creatieve voorstellen pitchen en om 18.30 maakt de jury de winnaar bekend. De jury bestaat uit Rogier Vegter (Brancheorganisatie Kinderopvang), Loes Ypma (Branche Maatschappelijke Kinderopvang) Kerty Jacobs van Humankind en Yessica Beelo van DAK Kindcentra. “Wij hopen op een rijke opbrengst en waardevolle nieuwe oplossingen waar wij op korte termijn mee aan de slag kunnen,” zegt Davina Koudijs. 

Vacatures in kinderopvang

In het eerste kwartaal van 2022 zijn er 4.700 nieuwe vacatures ontstaan. Op 31 maart 2022 staan er nog 4.400 open. De laatst bekende vacaturegraad is van het vierde kwartaal 2021. Er stonden op dat moment per 1.000 werknemers 42 vacatures in de kinderopvang open. Om het in perspectief te zetten heel zorg en welzijn heeft een vacaturegraad van 37. De ouderenzorg waar we veel horen over de tekorten heeft een vacaturegraad van 36.

Kinderopvang werkt! zoekt naar nieuwe manieren om mensen te vinden en te binden voor kinderopvang. En ontwikkelt instrumenten, trainingen, tools zoals de diplomacheck die daarbij ondersteunen. Zoals een e-book over combinatiebanen, de medewerkersreis en tools voor werkplezier. Praktische instrumenten waar organisaties direct mee aan de slag kunnen. Ook zijn wij bezig met het opzetten van een pilot om de deeltijdfactor te verhogen en organiseren wij deze hackathon. Daarnaast werken we met input vanuit kinderopvangorganisaties aan heldere en toegankelijke informatie over de kwalificatie-eisen. Ook zetten wij in op het interesseren voor werken of leren in kinderopvang. Met de campagne Kinderopvang dankzij jou maken wij het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar en richten wij ons op studiekiezers, herintreders, zij-instromers en medewerkers voor de bso. Ook werken wij met deze campagne aan de beroepstrots en waardering van huidige medewerkers en daarmee aan behoud.
 

Kinderopvang werkt! is de samenwerking van werkgeversorganisaties Brancheorganisatie Kinderopvang en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang met de werknemersorganisaties FNV Zorg & Welzijn en CNV Zorg & Welzijn. In het Platform Arbeidsmarkt Kinderopvang en het Overleg Arbeidsvoorwaarden Kinderopvang zetten zij zich samen in voor een aantrekkelijke sector en een gezonde arbeidsmarkt met goede arbeidsvoorwaarden. 

Handige links

Meer weten? Neem contact met ons op!

Davina Koudijs

Meer weten? Neem contact met ons op!