Icon Arrow Icon Quote Icon Close Icon Enlarge Icon Calendar Icon Currency Icon Clock Icon Location Icon Shield Icon Chevron Icon Attachment Icon Download star icon-hat icon-tools

Campagne Kinderopvang dankzij jou breekt online records

23 feb 2021

Trots op de resultaten van de campagne! We bereikten vijf miljoen mensen met meer dan honderd verschillende online campagne-uitingen. De acht bedankvideo’s werden meer dan 300.000 bekeken. Net voor de eerste verjaardag van de website 'Kinderopvang dankzij jou’ passeerden we de magische grens van 500.000 unieke bezoekers.

Met deze overweldigende cijfers van www.kinderopvangdankzijjou.nl kunnen we met recht zeggen dat er veel interesse is voor werken in kinderopvang. De test die laat zien of kinderopvang bij je past is bijna 18.000 keer gedaan. De vacaturezoeker waarmee je zoekt naar kinderopvanglocaties bij jou in de buurt is al meer dan 27.000 keer geraadpleegd. Ook blijkt uit de bezoekcijfers veel animo voor opleidingen. 

Start wervingscampagne

In januari 2020 jaar startte Kinderopvang werkt! de landelijke campagne ‘Kinderopvang dankzij jou’. Om nieuwe medewerkers te werven en de huidige pedagogisch medewerkers te behouden. Naast werving en versterken van de beroepstrots wil de campagne het waardevolle werk in kinderopvang zichtbaar maken. Het afgelopen jaar is duidelijk gebleken dat kinderopvang onmisbaar is. Zowel minister-president Rutte als staatssecretaris Bas van 't Wout benadrukten dat meerdere keren. Om de pedagogisch medewerkers te bedanken voor hun inzet, veerkracht en flexibiliteit sprak Jochem van Gelder een speciale kerstboodschap in. 

Kinderopvang dankzij jou

Op dit moment is er nog steeds in grote delen van het land een personeelstekort in kinderopvang. De campagne richtte zich de laatste maanden, naast het versterken van de beroepstrots op het werven van medewerkers die direct ingezet kunnen worden. Zoals laatstejaarsstudenten hbo Pedagogiek, hbo Social Work of pabo. Voor de bso kunnen bijvoorbeeld ook mensen met een sport- en kunstopleidingen aan de slag. Voor de bso is een speciale wervingsvideo gemaakt. 

Onderzoek

Kinderopvang werkt! doet viermaal per jaar een arbeidsmarktpeiling. In maart worden de laatste resutlaten bekend gemaakt. De resultaten van alle onderzoeken worden gebruikt om het arbeidsmarktbeleid en de richting van de campagne te bepalen. 

Meer lezen?